19 Юли 2019петък19:46 ч.

Пак удължиха срока за касовите апарати на бензиностанциите

Финансовият министър Горанов предлага новите изисквания да влязат в сила от 1 октомври

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 354

Ново удължаване на срока за подмяна на системи за управление на касовите апарати в бензиностанциите предлага финансовият министър Владислав Горанов. Поредната промяна на крайните дати за въвеждането им са записани в наредбата, обявена за обществено обсъждане на сайта на ведомството. Новият срок идва след проведена преди дни среща във финансовото министерство, на която бизнесът е изразил сериозни притеснения от оставащото време до края на юни. Сега министър Горанов предлага те да приведат дейността си в съответствие с изискванията на наредбата до 30 септември 2019 г. В проекта е предвидено дотогава да се прилага досегашният ред за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. Те обаче трябва да отговарят на две условия, за да ползват облекчението.
Първото е да имат сключен договор за внедряване на специалния софтуер от одобрен след 1 април 2019 г. тип. Второто условие е до 31 юли да представят в НАП изготвен график за внедряване по обекти. Така срокът за всички търговци, които използват системи за управление на продажбите си, става последният ден на септември. От финансовото министерство обясняват, че така ще има достатъчно време за наблюдаване в реални условия на работата на новия софтуер преди масовото му внедряване, както и че няма да се стигне до затваряне на търговски обекти. За да не се създават проблеми за бизнеса, от финансите са дали съкратен срок за обществено обсъждане - 14 дни. Наредбата ще влезе в сила в деня на публикуването и в "Държавен вестник".

Директорът на Фонд "Земелие" подаде оставка

автор:Дума

visibility 141

Теменужка Петкова смени шефа на БЕХ

автор:Дума

visibility 130

Зърнената реколта може да се окаже рекордна

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 137

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ