07 Март 2021неделя15:18 ч.

Пак нови правила за прием в детска градина

/ брой: 220

автор:Деси Велева

visibility 364

Поредните нови правила за прием в детски заведения се кани да приеме Столичният общински съвет. За първи път документът обединява кандидатстването в самостоятелни ясли и детски градини, като досега в тях се влизаше по различни критерии. Новата наредба е събрала близо 400 мнения на организации и родители през последните месеци и бе обсъдена от комисията по образование вчера. Най-много точки ще съберат децата, чиито родители имат регистрация по постоянен адрес в София от поне 3 години (4 т.), адресът е в административния район на детското заведение (2 т.), а родителят работи (2 т.) Бонус от 1 точка ще има и за деца, родени с разлика до 2 години, близнаци и брат или сестра, които вече посещават същото детско заведение.

Допълнителната точка, която се даваше за прием в първа група на деца, посещавали самостоятелни ясли, отпада от 1 март 2023 г. Промяна има и по друг спорен въпрос - вече не всички незаети места за деца с хронични заболявания ще отиват за прием по общ ред, а само част от тях по решение на директорите.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ