17 Февруари 2019неделя09:31 ч.

От левицата предлагат паметна плоча на Сергей Антонов

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 295

Председателят на БСП в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов ще представи днес за гласуване в комисията по образование и култура към СОС доклад за поставяне на паметна плоча на Сергей Антонов. Предложението е монументът да бъде поставен на Терминал 1 на аерогара София.

Идеята за паметната плоча на обвинения, а след това оправдан за покушението срещу папа Йоан-Павел II служител на БГА "Балкан", е на Инициативен комитет "Памет за Сергей Антонов". В него членуват български общественици, културни дейци, професори, военни и дипломати, сред които са външните министри Виктор Вълков и Любен Гоцев, покойният професор Божидар Димитров, Вежди Рашидов, двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев и други. Подкрепа за поставянето на паметник на Сергей Антонов има и от италианския му защитник Джузепе Консоло. Средствата за изработването и поставянето на паметната плоча ще бъдат изцяло за сметка на Инициативния комитет "Памет за Сергей Антонов".

Освен за плочата на територията на аерогара София, Инициативният комитет предлага и улица в столицата да носи неговото име. Става въпрос за преименуване на ул. "691" в квартал "Красно село" на "Сергей Антонов".

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32