20 Февруари 2019сряда03:59 ч.

Орбан като обран

/ брой: 238

автор:Юри Михалков

visibility 659

Виктор Орбан разреши създаването на гигантска проправителствена медийна империя, в която влязоха 500 национални и регионални издания. 

Орбан несъмнено е един от ценностните полюси на Европа. Той е бащата на антибрюкселската политика - с отстояването на националната идентичност, християнството и традиционното семейство. Мнозина го свързват с дързостта му да поведе мигрантската война срещу еврократите, в която той се оказа победител - в страната му няма убити унгарци от ислямисти, за разлика от други, уж далеч по-цивилизационно напреднали държави. Но той също пребори монополите и намали цената на комуналните услуги с 25%, въведе безплатен транспорт за пенсионерите, спаси 300 000 семейства от загуба на жилищата, повиши дела на унгарските банки до 60%, семейната му политика увеличи браковете в страната с 46% и стимулира раждаемостта с щедри помощи. Не случайно е избиран 4 пъти за премиер.

Несъмнено медиите си имаме трески за дялане. Често виждаме отделното дърво, но не и цялата гора. Подвластни сме на субективност, емоции, влияние, клиентелизъм, че и задкулисие. Държим повече на хляба, отколкото на истината. Често при нас нарцисът е по-силен от журналиста. И все пак Орбан стъпва накриво с желанието да сложи ръка върху медийното пространство. Да, за разлика от повечето евролидери, той е бил борец за демокрация в страната си и вероятно сега е решил, че това му дава право да действа така. Само че това самозаблудено стъпване накриво може да го доведе и до травма. И не защото сега из Европа ще завалят критики, просто с такава силна политика той нямаше нужда от подобна медийна патерица. А без свобода на критиките рискува да затъне в мания за безпогрешност, самозадоволство, спад на рейтинг, че и срив по нанадолнището. Орбан не рискува ли да стане обран от империята и успеха си?

Парламентът е пред разпад

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 35

България се поклони пред Левски

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 35

29 тона отрови са изхвърлени край гара Яна

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 35

Американски мита върху европейския автомобилен внос

автор:Дума

visibility 57

Очаквано Караиванова си тръгва от КФН

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 35

БДЖ пуска в движение ремонтирани вагони

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 35

Меркел разтревожена от натиска на САЩ

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 35

Шестнадесет щата съдят Тръмп

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 35

ЕС: Ще позволим отлагане на "Брекзит"

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 35

МПЦ поиска автокефалност

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 35

Картел или контрабанда - изберете сами

автор:Евгени Гаврилов

visibility 125

/ брой: 35

"OBUVKI.BG"

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 60

/ брой: 35