25 Март 2019понеделник18:14 ч.

Нинова поиска предсрочен вот за по-добър живот на българите

2019-а ще е началото на промяната в България и в Европа, обяви лидерът на левицата

автор:Дума

visibility 231

Българите да имат силите и желанието да променят живота си към по-добро през 2019 година, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й само предсрочни парламентарни избори могат да разрушат статуквото и да донесат желата промяна към по-добро.
За да имаме претенции, че искаме да променяме Европа, първо трябва да започнем от себе си, заяви Нинова в декларация от името на групата по повод началото на новия политически сезон. Лидерът на опозициято предрече, че 2019-а ще е годината, която ще сложи началото на промяната както в България, кака и в Европа.
Тя бе категорична, че БСП ще се противопостави на всякакви опити на това правителство да се закрепи на власт до края на мандата. Всякакви опити за политическо инженерство да се продължи живота на това мнозинство с ново програмно правителство, в което да участваме всички партии – ще срещнат нашият отпор, подчерта Нинова. Думите й бяха знак към предложението на БСП за програмно правителство в рамките на този парламент, което да бъде съставено от представители на всички парламентарни сили. Това, категорична бе Нинова, ще бъде единствено опит да се запази статуквото.
За нас този парламент е с изчерпани възможности. Уважаеми българи, знаем, че имате сили, знаем, че можете. Надяваме се, че имате и желание животът ви да се промени към по-добро. Начинът за това е само един – предсрочни парламентарни избори и каквото вие – народът реши, ние ще го изпълним, обяви Нинова от парламентарната трибуна.

Всяка нова година свързваме с надежда за нещо ново и нещо по-добро, започна изявлението си лидерът на левицата. И изброи скандалите и проблемите само от последните десет дни: "Минаха само 10 дни от началото на тази нова година, но те показаха, нестабилност, несигурност, растяща бедност, погазване на държавността и правовата държава, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика, която доведе във вътрешната до хаос, а във външната в два международни скандала“.

Нинова изложи и програма на групата на БСП за предстоящия политически сезон: "Ще искаме актуализация на бюджета за доходите и ако КЕВР не си влезе в ролята – оставка на цялата комисия. Ние от БСП няма да гледаме безучастно на случващото. Настояваме КЕВР да влезе в ролята си на истински регулатор, а не обслужващ монополи и олигарси. Да приложи всички законодателни мерки за реално отразяване на цените. В противен случай внасяме искане за оставка на цялата КЕВР“.

Корнелия Нинова добави, че на заседанието на Конгреса на БСП на 26 януари ще бъдат разгледани подробно всички наболели проблеми за държавата. Ще бъдат приети проектите "Визия за България" и "Визия за Европа". Те ще станат нашата програма за европейските, предсрочните парламентарни и местни избори, подчерта лидерът на левицата.
Тя говори и за нуждата от промяна в развитието на Европа и на Европейския съюз. Днес всички европейски лидери искат промяната на Европа. За нас Европа, бъдещата, истинската, е тази, която зачита националния интерес на държавите членки, в която няма двойни стандарти, в която има по-малко бюрокрация и повече социална Европа. Ще работим усърдно европейската прокуратура възможно най-бързо да се конструира и да влезе в България, каза Нинова и пожела европейското правораздаване да донесе справедливост. Лидерът на БСП подчерта, че опозицията ще бъде категорично против Истанбулската конвенция, Пакта за миграци и пакета „Макрон“.

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 221

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 180

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 57

Два руски самолета с техника и военни кацнаха в Каракас

автор:Дума

visibility 163

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 741

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 391

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 260

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 57