23 Септември 2021четвъртък00:50 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

МКТ "Слон" представя нов воден спектакъл

"Красивият геном на водата" ще се играе на сцената на театър "Ателие 313"

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 352

"Красивият геном на водата" е плод на дългогодишните изследвания, разработки и открития на доц. д-р Мирослав Цветанов. Това е петият му реализиран проект след "Райската птица" (2015) - първи за Европа и България воден куклен театър, "Необикновените възможности на източния воден куклен театър" - уъркшоп, "Малкият принц" (2019), "Зад кулисите на водния куклен театър" - уъркшоп, "Живата вода" (2020), всички те - осъществени с екипа му в Малък куклен театър "Слон".
Новото, различното в спектакъла "Красивият геном на водата" е това, че водната сцена е построена в сценичната среда и пространство на традиционния театър, което никога до този момент не е осъществявано, посочват от екипа. Има още с какво да ни изненада и плени "Красивият геном на водата" като неочакваната смяна на пространството и средата, като на рунда - екран се ражда светът, водят се войни, времето отмива всичко, за да стъпи и тръгне по водата Спасителя. Представлението е изцяло без слово, в единна връзка с авторската музика на композитора Пламен Цветанов, изградена и раждаща се от онзи записан глас на Вселената.
Спектакъла си Мирослав Цветанов изгражда идейно в тандем с Роза Николова, негов партньор както на сцената, така и в живота, с която вече 34 години водят напред театъра си - Малък куклен театър "Слон", създаден като първи частен театър в далечната 1988 г.
Оживяващи кукли и декори в "Красивият геном на водата" са актрисата Върбина Ангелова и младият, обещаващ актьор Илияз Иляз, възпитаник на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".
За премиерното представление доц. д-р Мирослав Цветанов е избрал 29 юли в 20 ч. - датата на неговия собствен рожден ден. Представлението ще се осъществи на сцената на театър "Ателие 313" не само заради дългогодишното сътрудничество и приятелство между екипите на двата театъра, но и по технически съображения - само тази сцена, приютила през годините необичайни представления, може да издържи 28-те тона на водната сцена. Спектакълът "Красивият геном на водата" е осъществен с подкрепата на Министерството на културата и НФ "Култура", научи ДУМА от Върбина Ангелова, мениджър и пиар на МКТ "Слон".

Снимки МКТ "Слон"


Независимостта се гради с усилията на посветени държавници

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 182

Обезличаването на партийните идеологии може да е опасно

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 182

Бизнесът иска 840 млн. лв. компенсация за скъпия ток

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 182

Борисов поискал оставката на шефа на Столичния общински съвет

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 182

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 137

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ