24 Март 2019неделя19:45 ч.

Анимационните персонажи Биби, Мими, Бухалче и Маргаритка са главните герои на поредицата

"Маргаритка" тръгва на национално турне

По време на събитията любимите на децата герои ще разкажат и покажат на живо някои важни навици

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 375

За да стигнат още по-близо до децата, социалният проект "Маргаритка" и националната инициатива "Приказки без край" правят национално турне на съвместната си кампания в пет града в България. По време на събитията любимите на децата герои ще разкажат и покажат на живо важните навици, ще забавляват малчуганите, ще говорят с тях, а след това всички ще пеят заедно на вече добре познатото и обичано "Караоке на Маргаритка".

Шоуто ще гостува на 30 март във Варна (Delta Planet Mall), на 31 март - в Русе (Mall Rousse), на 6 април - в Бургас (Mall Galeria Burgas), на 7 април - в Стара Загора (Mall Galeria Stara Zagora), на 14 април - в Пловдив (Plovdiv Paza Mall).

Преди близо година и половина "Маргаритка" и "Приказки без край" обединиха усилия, за да създадат смислено съдържание за децата на България и да предизвикат повече детски усмивки. За това време успяха да зарадват малчуганите на над 15 педиатрични отделения в различни болници в страната, да дадат усмивки и настроение на 8 хил. гости в столичния парк "Гео Милев" на 1 юни, да достигнат до повече от 10 хил. сладури с вълшебни песнички и аудио приказки, а днес и да учат подрастващите на важните за тях навици.

За първи път децата на България имат възможност лесно и по забавен начин да получат отговор на някои важни за тях въпроси, които стоят в основата на изграждането на добри навици. В поредица от 8 видеоклипа и пет събития на живо, в различни градове в България кампанията забавлява малчуганите и помага на родителите във възпитанието им. 

Поредица от подобен характер, изцяло авторска и на български език, се реализира за първи път в страната ни. Главни герои в Mъпет шоуто на "Маргаритка" и "Приказки без край" са анимационните персонажи Биби, Мими, Бухалче и Маргаритка. Четиримата са истински звезди в света на най-малките, изключително обичани и вече модели за подражание. Във видеата от поредицата, в реални, забавни и смешни ситуации героите учат децата "Защо е толкова важно да си мием ръцете и зъбите?", "Какво означава да се наспим и нахраним добре?", "За какво са якето и ръкавиците през зимата?", "Защо трябва да се носи шапка на слънце през лятото?", "Какво означава да уважаваме околните?".

Припознавайки себе си в героите, децата ще разберат по-добре смисъла на навиците, ще имат повече желание да ги изпълняват, а родителите ще имат ценен помощник, убедени са създателките на проекта Виктория Терзийска и Яна Липованска.

https://www.youtube.com/watch?v=zIse23X5Ji4

https://www.youtube.com/watch?v=wdJUoQGJeu0

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1489

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 440

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56