29 Май 2020петък13:26 ч.

Магията на писаното слово показва галерия "Академия"

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 258

Галерия "Академия" отваря врати за посетители от 22 май, при спазване на всички противоепидемични мерки, с работно време 11-13.30/14.30-19 ч. По случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, арт салонът представя изложбата "Магията на писаното слово" - работи на дипломирани и настоящи студенти в магистърска програма "Калиграфия", научи ДУМА от Диди Спасова, експерт ВО на Националната художествена академия. Тя ще може да се разгледа от 22 до 31 май.

Калиграфията сама по себе си е извънредно сложна материя, която изисква от пишещия я максимална концентрация и изключителна упоритост за постигане на необходимия резултат. От момента на създаването на тази магистърска програма, хората, които са били част от нея, са именно такива - отдадени до крайност на каузата калиграфия. Пет поредни години магията на калиграфията се случва, различна откъм индивидуалност на всеки студент и обща като сила и мощ на крайния резултат. Свободата и размахът при изразяване на творческите идеи са несравними с нищо друго, което е очевидно и видимо в работите, съставящи тази изложба. Интересен е фактът, че тя съдържа творби от т.нар. "преди", "по време на" и "след" обучението в магистърската програма, което е реална възможност да се проследи творческото израстване на всеки от студентите. Очевидният извод е, че всеки от тях, независимо от по-нататъшния си път на развитие, пази в сърцето си любовта към калиграфията, и прилага нейните принципи - творчески и житейски.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 296

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1218

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 395

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ