Лешников нуга крем с мус от дренки прави за Виенския бал Готфрид Ганстерер
До откриването на 20-ия Виенски бал в София остават броени часове. Шеф-готвач Готфрид Ганстерер пристигна от австрийската столица и вече разопакова докараните продукти, за да започне да майстори специалитетите за събитието.
В началото гостите ще хапнат салата с херинга, за да преминат към предястието с шунка от провинция Щирия, гарнирана със сърчица от артишок.
Основното ястие е агнешко каре със сос с розмарин, рагу от чушки и пюре от сладки картофи.
Десертът е лешников нуга крем с мус от дренки.
Към полунощ любителите на виното ще имат възможност да дегустират най-новото от винарна "Загрей" и да опитат австрийски сирена, вурстчета виенски гулаш.