09 Април 2020четвъртък11:43 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Палитра

Леки рисунки с тежък характер...

/ брой: 210

автор:Дума

visibility 472

Изложбата "Леки рисунки с тежък характер" на Явора Петрова ще радва почитателите до 5 ноември в столичната галерия "Ракурси", ул. "Хан Крум" 4а. Работейки върху няколко теми едновременно, натрупах купчина листове с рисунки.              Всяка идея идваше отнякъде със своите персонажи, своя линия, своя композиция и настроение. При мен те идваха с много светлина, емоция и лаконичност, споделя Явора Петрова. Тези листове "от кухнята", които показвам, имат многобройни варианти и са избрани от още по-многобройни сюжети, обяснява тя. 

Една от темите е "Акценти". Изложба с това заглавие представя в галерия "Ракурси" през 2010 г. Другата тема е "Метаморфози" Овидий" международна експозиция, за която е поканена от музея на град Констанца, Румъния. И най-новата й "тръпка", нейният личен проект "Опера за три гроша", върху който работи в момента.

Радвам се, че рисунките имат самостоятелно звучене и облик на завършена творба. Затова си позволих да ги покажа в "Ракурси", галерия с която работим заедно повече от 10 години, допълва авторката. Тя е родена в София. Завършила е НХА, специалност илюстрация и оформление на книгата при проф. Христо Нейков и проф. Румен Скорчев.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ