15 Юни 2021вторник16:35 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 1410

"НЕВРОМАНТИК" от Уилям Гибсън издава "Locus Publishing". Това е първото в света илюстровано издание на книгата, одобрено от самия автор. Кейс беше най-добрият крадец на информация в киберпространството - докато не се опита да прецака грешните хора и те не увредиха нервната му система, изхвърляйки го от Мрежата и бизнеса. Сега загадъчен нов работодател го наема за почти самоубийствен набег срещу невероятно могъщ изкуствен интелект. С мъртвец за партньор и уличната самурайка Моли за бодигард Кейс се готви за приключението, което вдигна залозите в цял литературен жанр. "Невромантик" е първият напълно съзнателен поглед към дигиталното бъдеще на човечеството.

"100 СЪЩЕСТВЕНИ НЕЩА, ЗА КОИТО НЕ СТЕ ПОДОЗИРАЛИ, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЗА МАТЕМАТИКАТА И ИЗКУСТВОТО" от Джон Бароу издава "Бард" в превод на Иван Златарски. На пръв поглед световете на математиката и изкуството може да не ви се сторят добри съседи. Но както посочва математикът Джон Д. Бароу, те имат силен и естествен афинитет - в крайна сметка математиката изучава всички закономерности, а светът на изкуството е богат на закономерности. От музика и драма до литература и визуални изкуства, остроумните и достъпни наблюдения на Бароу гарантирано ще разпалят въображението на любителите както на математиката, така и на изкуствата.

"СЕВЕР И ДРУГИ РАЗКАЗИ" от Од Клипенвог издава ИК "Арка" в превод на Екатерина Колчакова. Десетте новели са посветени на личности, посетили Норвегия в период от 200 години. Всяка разкрива съдбата на исторически повече или по-малко известни хора. Авторът успява да превърне погледа към определена ситуация от живота им в драматична и завладяваща среща с човешката съдба. Клипенвог е роден през 1951 г. в Лофотен - островен архипелаг отвъд Полярния кръг в Норвежко море. Завършва Университета в Осло с немски език, история и филология. Публикувал е 22 книги - романи и сборници с разкази за семейството, човешките взаимоотношения и живота на артистите.

"БАЛАДА ЗА ЕДИН СЧУПЕН НОС" от Арне Свинген издава "Емас" в превод на Ева Кънева. 13-годишният Барт е непоправим оптимист, макар че живее с майка си в гарсониера в мизерен блок. Парите не им стигат, а в училище е аутсайдер и редовно яде бой на тренировките по бокс, които посещава само заради майка си. Основната му опора в живота е оперната музика. И много обича да пее, но когато е сам. Никой не подозира за таланта му, докато един ден съученичката му Ада не го моли да й направи запис със свое изпълнение, който после предава на класния. Той възлага на Барт да участва в концерта в края на учебната година. Но Барт е смутен - той не може да пее пред хора...

Язовирите погълнали 630 млн. лв.

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 112

Увеличават надзорниците в ББР

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 112

Байдън: НАТО не е платена охрана

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 112

Румъния спря 3700 тона отпадъци

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 112

Кратки новини

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 112

През просото

автор:Валентин Георгиев

visibility 340

/ брой: 112

На дневен ред е въпросът кой да управлява

автор:Валентин Георгиев

visibility 371

/ брой: 112

Дядото

автор:Щерю Наумов

visibility 234

/ брой: 112

Опитно поле

автор:Евгени Гаврилов

visibility 276

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ