15 Юни 2021вторник15:09 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 1

автор:Дума

visibility 1029

"ПОВЕЛИТЕЛКАТА НА КОНЕТЕ" от Джоджо Мойс издава "Хермес" в превод на Илвана Гарабедян. В един от неприветливите квартали на Лондон Анри Лашапел обучава внучка си и нейния кон да предизвикват гравитацията, както той самият е правил преди 50 години. Неговата мечта е Сара да постъпи в елитна френска академия за езда и да получи шанс за по-добър живот. Но се случва нещастие и 14-годишното момиче трябва да се справя само. Междувременно животът на Наташа Маколи се обърква стремглаво. Доскоро уважавана адвокатка, сега професионалната й преценка е поставена под въпрос. Когато пътищата им се преплитат, Наташа решава да вземе момичето под крилото си...

"ТАЙНАТА ОПОРА" от Людмила Петрановска издава "Колибри" в превод на Надежда Делева. Въз основа на научната теория за привързаността авторката поставя и дава конкретни отговори на актуални въпроси, свързани с възпитанието: как се формира привързаността на детето към родителите от най-ранна възраст до неговата зрялост; как родителските грижи и любов постепенно изграждат у детето тайна опора, на която като на вътрешна конструкция се крепи неговата личност; защо ролята на наставника и родителя не e едно и също нещо. Книгата разкрива какво стои зад детските "капризи", "глезотиите", "агресията", "лошия характер" и как да помогнем на детето си да расте и да се развива, борейки се без усилие за нашата любов.

"ИЗПОВЕДИТЕ НА ЕДИН КНИЖАР" от Шон Битъл издава "Еднорог". В шотландския град Уигтън се намира най-голямата книжарница за книги втора ръка. Собственикът й Шон Битъл става неочаквано автор на световен бестселър, когато решава да публикува своя дневник. Очакват ни комични срещи с читатели, весели и тъжни случки из живота на книжаря, носталгия по доброто старо време, но и непоколебима вяра в неповторимата магия на хубавата книга. Озоваваме се сред красивите пейзажи на Шотландия и се сблъскваме с проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си, вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.

"ЧУДОДЕЙНАТА СИЛА НА ЛИМОНА" от Николай Даников издава КК "Труд". С увереност може да кажем, че в лимоните потенциално има повече лековити вещества, отколкото в най-силните синтетични препарати. Лимоните и получаваните от тях лекарства имат съществени предимства - те въздействат на човешкия организъм много по-благоприятно, понасят се по-леко, доста по-рядко предизвикват странични алергични реакции и веществата в тях не се натрупват в организма. Достъпността, лесното приготвяне, удобството при използването и липсата на нежелани ефекти дават възможност да се възползваме от лечебните свойства на лимона всекидневно и да го включим в домашната си аптека.

Язовирите погълнали 630 млн. лв.

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 112

Увеличават надзорниците в ББР

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 112

Байдън: НАТО не е платена охрана

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 112

Румъния спря 3700 тона отпадъци

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 112

Кратки новини

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 112

През просото

автор:Валентин Георгиев

visibility 323

/ брой: 112

На дневен ред е въпросът кой да управлява

автор:Валентин Георгиев

visibility 344

/ брой: 112

Дядото

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 112

Опитно поле

автор:Евгени Гаврилов

visibility 265

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ