12 Ноември 2019вторник05:23 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 328

"МЕЖДУ ЛЪЖИТЕ" от Мишел Адамс издава "Сиела" в превод на Коста Сивов. Клоуи се буди на болнично легло без никаква идея коя е и какво се е случило с нея. Момичето не познава нито един от хората, които се представят за нейно семейство, и дори не помни името си. Възстановява се бавно, докато нейните близки й разкриват малко по малко какво е преживяла. Постепенно Клоуи научава за своята кариера, за дома си, за мъжа си, за детето си... и за жестоката катастрофа. Нещо кошмарно се е случило с любимия на Клоуи и тяхното дете. И докато се опитва да се пребори със забулените си в мрак спомени, героинята се оплита в кълбо от лъжи, което трябва да разплете на всяка цена. 

"СПЯЩИЯТ ГРАД" от Мартин Вопенка издава "Емас" в превод на Анжелина Пенчева. 15-годишният Крищоф, двете му по-малки сестри Кристина и Ема и шестгодишният палавник Самуел живеят спокойно и щастливо, обгърнати с любов от родителите си. Внезапно са сполетени от неизмерима беда, както и цялата планета Земя. Оказва се, че са останали да живеят само деца, младежи и бездетни възрастни. На малките герои се налага да опознаят и злото в най-различните му проявления. Преодоляват сурови изпитания, водят битка за оцеляване и проявяват качества, които изобщо не са подозирали у себе си - съобразителност, отговорност, решителност, храброст, доблест.

"5-СЕКУНДНОТО ПРАВИЛО" от Мел Робинс издава "Софтпрес" в превод на Елена Павлова. Времето, за което всеки от нас обикновено се отказва от добрите си намерения, дори да знае, че са полезни, дори да има възможност да ги постигне, е точно пет секунди. Цената на колебанието дали да действаме, или да останем пасивни е висока и повечето от нас я плащат всекидневно. Авторката дава насоки как можем да превърнем този кратък критичен период в катализатор за успех. Правилото стъпва на неоспорим факт: всеки знае какво трябва да направи, въпросът е да го направи в действителност. Книгата е комбинация от доказани научни данни и действителни истории, в които всеки може да се припознае. 

"РУЛЕТКА" от Лада Жиго издава "Парадокс" в превод на Айтян Делихюсеинова. Романът повежда читателя на мрачно пътешествие в следвоенна Хърватия и го изправя пред грозна истина. Обикновените хора са се превърнали в топчета в игра на рулетка, в която само най-могъщите крупиета залагат на печелившите числа. Основният персонаж е войник, изгубил всички илюзии от миналото. Той започва да играе хазарт, след като открива истината за съвместното участие на могъщи сръбски и хърватски лидери в ужасно престъпление. Многобройните второстепенни персонажи също разказват за трагедиите в собствения си живот. Работата, шансовете и надеждите на хората потъват в заобикалящия ги либерален капитализъм. 

14 папки с нарушения на вота внесе Манолова в ОИК

автор:Деси Велева

visibility 68

/ брой: 217

Предизвестеният избор на Гешев е на 14 ноември

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 217

Нинова благодари на новите кметове и общинари

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 217

Борисов обещава газ от целия свят

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 217

Над 50% от българите ще пазаруват на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 217

Всяка шеста бучка сирене с палма

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 217

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 217

Гърция отваря пътя на Китай към ЕС

автор:Дума

visibility 64

В Берлин се договориха за пенсионната реформа

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 217

Социалистите печелят изборите в Испания

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 217

Башар Асад: Америка губи хегемонията си

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 217

"Мини Марица изток" поглъщат нови села

автор:Юлия Кулинска

visibility 89

/ брой: 217

Здраве му кажи!

автор:Аида Паникян

visibility 80

/ брой: 217

Датата

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 217

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 471

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ