25 Август 2019неделя03:36 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 174

"МЕЖДУ ЛЪЖИТЕ" от Мишел Адамс издава "Сиела" в превод на Коста Сивов. Клоуи се буди на болнично легло без никаква идея коя е и какво се е случило с нея. Момичето не познава нито един от хората, които се представят за нейно семейство, и дори не помни името си. Възстановява се бавно, докато нейните близки й разкриват малко по малко какво е преживяла. Постепенно Клоуи научава за своята кариера, за дома си, за мъжа си, за детето си... и за жестоката катастрофа. Нещо кошмарно се е случило с любимия на Клоуи и тяхното дете. И докато се опитва да се пребори със забулените си в мрак спомени, героинята се оплита в кълбо от лъжи, което трябва да разплете на всяка цена. 

"СПЯЩИЯТ ГРАД" от Мартин Вопенка издава "Емас" в превод на Анжелина Пенчева. 15-годишният Крищоф, двете му по-малки сестри Кристина и Ема и шестгодишният палавник Самуел живеят спокойно и щастливо, обгърнати с любов от родителите си. Внезапно са сполетени от неизмерима беда, както и цялата планета Земя. Оказва се, че са останали да живеят само деца, младежи и бездетни възрастни. На малките герои се налага да опознаят и злото в най-различните му проявления. Преодоляват сурови изпитания, водят битка за оцеляване и проявяват качества, които изобщо не са подозирали у себе си - съобразителност, отговорност, решителност, храброст, доблест.

"5-СЕКУНДНОТО ПРАВИЛО" от Мел Робинс издава "Софтпрес" в превод на Елена Павлова. Времето, за което всеки от нас обикновено се отказва от добрите си намерения, дори да знае, че са полезни, дори да има възможност да ги постигне, е точно пет секунди. Цената на колебанието дали да действаме, или да останем пасивни е висока и повечето от нас я плащат всекидневно. Авторката дава насоки как можем да превърнем този кратък критичен период в катализатор за успех. Правилото стъпва на неоспорим факт: всеки знае какво трябва да направи, въпросът е да го направи в действителност. Книгата е комбинация от доказани научни данни и действителни истории, в които всеки може да се припознае. 

"РУЛЕТКА" от Лада Жиго издава "Парадокс" в превод на Айтян Делихюсеинова. Романът повежда читателя на мрачно пътешествие в следвоенна Хърватия и го изправя пред грозна истина. Обикновените хора са се превърнали в топчета в игра на рулетка, в която само най-могъщите крупиета залагат на печелившите числа. Основният персонаж е войник, изгубил всички илюзии от миналото. Той започва да играе хазарт, след като открива истината за съвместното участие на могъщи сръбски и хърватски лидери в ужасно престъпление. Многобройните второстепенни персонажи също разказват за трагедиите в собствения си живот. Работата, шансовете и надеждите на хората потъват в заобикалящия ги либерален капитализъм. 

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 156

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 148

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 559

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 339

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 375

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ