22 Февруари 2019петък06:36 ч.

Снимка "Анимато мюзик/Universal Music Group"

Петолиния

Ланг Ланг представя новия си албум на 29 март

/ брой: 22

автор:Дума

visibility 654

Една от най-големите световни звезди на съвременната класическа музикална сцена - пианистът Ланг Ланг, се завръща с нов солов албум - "Piano Book" ("Анимато мюзик/Universal Music Group"). Той излиза във формати стандартно и делукс CD и е своеобразна колекция от велики произведения, вдъхновили артиста да започне да свири на пиано и повели го по пътя на славата, научи ДУМА от "Анимато мюзик". 

"Piano Book" е първият албум на Ланг Ланг за последните 3 години, който бележи завръщането му в семейството на "Universal Music Group" и "Deutsche Grammophon" - първата звукозаписна компания, с която пианистът подписва договор през 2003 г. "Исках да поведа всички ценители на класическата музика на музикално пътешествие през най-любимите ми произведения. Исках да вдъхновя и мотивирам всички млади пианисти да продължават да упражняват таланта си всекидневно и да изпълняват и оценяват тези изключителни творби като истински шедьоври, каквито са", споделя Ланг Ланг.

Албумът включва както произведения на велики композитори - Бетовен ("Fur Elise"), Дебюси ("Clair de lune"), Й.С. Бах ("Prelude in C Major"), така и модерни класически творби, познати от филми и телевизионни поредици - Ян Тиерсен ("La valse d'Amelie"), Макс Рихтер ("The Departure and Ryuichi Sakamoto" от саундтрака към филма "Merry Christmas, Mr. Lawrence"). Това са все произведения, до които Ланг Ланг се е докосвал по време на работата си с ученици от цял свят и които са станали част от колекцията му с любими творби. За "Piano Book" пианистът е подбрал и специфични композиции, оказали влияние върху културата на отделни страни - Швеция ("Limu, limu, lima"), Китай ("Chinese Jasmine Flower").

"Народните песни, които научих по време на световните си обиколки, са още една причина този албум да е толкова значим за мен. Народните мотиви са много съществени за културната ни идентичност. Слушайки ги, започнах да чувам класическата музика по различен начин, осъзнавайки колко дълбоко народните песни и танци са повлияли на много класически композитори." Тук Ланг Ланг се замисля как е започнал да свири на пиано, какво е "запалило" въображението му и как да пренесе знанията си в съвременния модерен свят. Неговата фондация "Lang Lang International Music Foundation" е основана преди 10 години и е събрала милиони в подкрепа на млади музиканти. Пианистът е вдъхновил над 40 млн. деца да започнат да свирят на пиано и е реализирал редица успешни образователни програми, включително "Keys of Inspiration", "101 Pianists", "Young Scholars" и "Play It Forward". Убеждението на Ланг Ланг, че "музиката прави живота ни по-добър. Лекува, обединява и вдъхновява, и ни прави по-добри хора" подкрепя каузите на неговата фондация.

ГЕРБ заплашват кметове заради среща с Нинова

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 37

ДУМА помогна срещу „джендър” анкета

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 37

Икономическият растеж у нас се забавя

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 37

Поскъпва водата в Сапарева баня

автор:Дума

visibility 99

Бюрокрацията оскъпява жилищата в София

автор:Евгени Гаврилов

visibility 130

/ брой: 37

Бизнесът иска среща с премиера за касовите апарати

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 37

Мадуро затваря границата на Венецуела с Бразилия

автор:Дума

visibility 112

Виена застава зад "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 37

В Лондон умуват как да отложат "Брекзит"

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 37

Скопие арестува трима от ВМРО-ДПМНЕ

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 37

ПЕС ПРЕДЛАГА НОВ СОЦИАЛЕН ДОГОВОР ЗА ЕВРОПА

visibility 116

/ брой: 37

По-могъщият в ГЕРБ

автор:Ростислава Иванова

visibility 138

/ брой: 37

Пет години след Димчо

visibility 283

/ брой: 37

Токсично безхаберие

visibility 103

/ брой: 37