28 Март 2024четвъртък12:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

К`во работят в БАБХ?

/ брой: 161

автор:Мая Йовановска

visibility 862

Нова мода в измамите с храни "изгря" от  изследване на неправителствената потребителска организация "Активни потребители". След бума с "палмата" се оказва, че новата далавера е да помпат сиренето с прекалено много вода. Резултът от проучването - евтиното сирене се оказва с водно съдържание между 62 и 70%. Това е шокиращо в сравнение с изискванията на БДС, който допуска водно съдържание от максимум 54%. Нормата обаче важи само за сирената, произведени по стандарта, който е доброволен (!), а за другите няма никакви изисквания за водно съдържание. 

Не за пръв път неправителствената организация прави изследвания и огласява какво реално слагаме на трапезата си и с какво се тровим. През годините имаше няколко проучвания за сърдържанието на сиренето, кравето масло, кашкавала, киселото мляко, месните продукти, хляба, пчелния мед, плодовете и зеленуците, напитките, качеството на водата и т.н.

Въпросът е защо през това време не видяхме подобно изследване на създадената през 2011 г. Българска агенция за безопасност на храните? При контрола, който по закон БАБХ е длъжна да прави, за безопасността и качеството на храните, спазват ли се изискванията за тяхното производството и етикетиране? Агенцията дори не огласява фирмите нарушители. А е ясно, че да кажеш публично името на хитреца, действа много по-дисциплиниращо от налагането на санкция.

Новата шашма с водата в сиренето показва, че тарикатите нямат никаво намерение да се отказват да ни лъжат и да крадат от нас. Без значение колко са вредени тези пишман рецепти и какво причиняват на здравето ни. Може би палмовото масло е заменено с вода заради тиктакащото изискване за драстичното намаляване на трансмазнините в храните, което ЕК налага на държавите членки от 2021 г. 

След толкова стандарти, закони и безброй изисквания какво прави БАБХ? Защото не виновен гози, който яде питката, а който я дава. Очевидно контролът е калпав. Или въобще го няма.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ