02 Юни 2024неделя02:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вигенин в Ямбол: Истинската промяна е възможна с БСП начело на страната

Кандидатите на БСП ще работят за защита на българския национален интерес и у нас, и в Брюксел

автор:Дума

visibility 1991

„И двата вида избори, които предстоят, практически имат една и съща цел – защита интересите на България  и на българските граждани.“ Това заяви водачът на евролистата на „БСП за България“ и тази за народни представители в 31-и Многомандатен избирател район Ямбол Кристиан Вигенин.

В художествена Галерия „Жорж Папазов“ в гр. Ямбол социалистите откриха кампанията си за предстоящите на 9 юни парламентарни и европейски избори. Бяха представени кандидатите за народни представители от областта, както и част от кандидат-евродепутатите на БСП: Вяра Емилова, Гергана Алексова, д-р Събина Петканска и Радостина Георгиева.

„Залагаме на кандидати, които познават добре политическите процеси в страната и проблемите на хората. Само такива кандидати могат да отстояват успешно българския интерес и у нас, и в Брюксел“, каза Вигенин.

Той посочи, че коалицията е номинирала и много млади експерти в различни области и така средната възраст на листата за членове на Европейския парламент, както и  тази за народни представители от Ямболско, е 44 години.

„БСП години наред следва своите политически принципи, отстоява ги, въпреки трудностите и аз съм убеден, че тази наша последователност ще се оценява от все повече хора”, допълни водачът на двете листи.

„БСП и нейните партньори имаме много ясен план в каква посока трябва да се развива България – как да се отърве от тези олигархически зависимости, които не позволяват управлението да бъде в интерес на хората; как в центъра на политиките да се постави развитието на страната, на отделните региони, подпомагането на хората в нужда, на работните места, конкурентната икономика, земеделие, енергетика – все неща, които сме отстоявали през годините”, коментира още Кристиан Вигенин.

Той подчерта, че БСП е партията, която формира политиките си след широки дискусии с хората и че знае как да постига целите си. Затова и истинската промяна, новото начало за България по думите му са възможни, само ако „БСП за България” има водеща позиция в управлението на страната. „А не да ни подхвърлят безпринципни коалиции в името на властта, които убиват страната, не носят прогрес и които, въпреки мантрите, не ни правят повече европейци и повече уважавани в Европа и в света, а точно обратното”, допълни Вигенин.

Водачът на листата в Ямбол обърна внимание на свързаността на двата вида избори: „Повечето значими политики, които искаме да реализираме, не могат да се случат без европейска подкрепа. И обратното – няма никакъв смисъл да се вземат някакви важни решения в Брюксел, ако те не намират своето продължение и адекватно приложение тук, в националната политика”. 

Според него номинираните от „БСП за България” кандидати за народни представители и за членове на Европейския парламент са личностите, които ще работят за най-важната цел – защитата на българските национални интереси и решаване на конкретните проблеми на ниво държава и региони.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 784

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 781

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 818

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 742

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 769

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 791

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 770

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ