03 Юни 2024понеделник12:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ИЗБОРИ 2024

Деян Дечев:

Всеки глас за малки леви партии е загубен

Сред нас предатели няма, заяви водачът на евролистата Кристиан Вигенин на среща с членове и симпатизанти в Сливен

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 1822

„Всеки глас за малки леви партии на предстоящия вот на 9 юни е загубен“, това заяви на срещата с членове и симпатизанти на партията водачът на листата за народни представители в Сливен Деян Дечев.
Според него всички са наясно, че „Солидарна България“ е политически проект, готвен за патерица на ГЕРБ в бъдещия парламент.
„Искам да дам един пример. Водачът на листата на „Солидарна България“ в Сливен Минчо Афузов, бивш член на БСП, излъга сливналии, че ще бъде алтернатива на ГЕРБ и модела "Борисов". Между двата тура на местния вот взе, че подкрепи кандидата на ГЕРБ и сегашен кмет – Стефан Радев, който разцепи партийната организация в града. Освен това – вторият и третият в листата на „Солидарна България“ са общински съветници от Левицата в местния парламент“, подчерта Деян Дечев.
На срещата официални гости бяха Кристиан Вигенин, водач на евролистата и на листата за народни представители в Ямбол, кандидатите за евродепутати Вяра Емилова и Гергана Алексова, както и втората след Дечев – д-р Събина Петканска.  
 „С пълна увереност мога да кажа, че в листата за евродепутати на БСП няма човек, който би ни предал“, заяви Кристиан Вигенин, водач на евролистата на „БСП за България“ на срещата. Той очерта принципите, на които ще се базира дейността на евродепутатите от БСП.
„Бъдещите ни евродепутати трябва ясно да поставят въпроса за равнопоставеността на страните членки на ЕС. Не може да има държави първо и второ качество“, подчерта Вигенин.
Водачът на евролистата посочи, че европейските интереси не може да се противопоставят на националните.
„Значи ако не е добро за България – не е добро и за Европа“, отсече Вигенин.
Според него най-важният приоритет е всяко решение на бъдещия Европарламент трябва да бъде основано на здравия разум.
 „И ако сега имаме проблеми, създава се евроскептицизъм, то е защото нерядко се взимат решения и се налагат политики, които не отговарят на нуждите и интересите на отделните народи. Те са основани на лобистки интереси. Най-яркият пример е т.нар. „зелена сделка“, която под предлога, че трябва да спасяваме планетата буквално унищожава бъдещето на нашите деца сега. Унищожаваме енергетиката си, собствените си предприятия сега. Къде е логиката?!“, риторично попита Вигенин.
„Основен наш приоритет в бъдещото Народно събрание е пациентът да е в центъра на здравната система. Знаем как трябва да се направи това, но за целта трябва да имаме силни групи и в НС, и В ЕП, които да защитават интересите на хората, а не на лобитата в здравеопазването“, заяви д-р Събина Петканска, втора в листата за народни представители и осма в евролистата.
Според д-р Петканска демографската криза може да се пребори с осигуряване на работа, добри доходи, добра среда на живот, добри публични услуги, качествено здравеопазване и образование. Тя очерта приоритетите си като депутат в 50-ото Народно събрание така:
- Безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст.
- Намаляване на ДДС за детски храни.
- Прекратяване подмяната на българската култура и история и засилване на възпитателната функция на училището и детската градина в дух на традиционни национални ценности.
Според Д-р Петканска важно е да се гласува за автентичната лява партия БСП с №24 на изборите на 9 юни, за да не се разпиляват излишно гласовете по разни по-малки леви формации.
„В противен случай няма да имаме достатъчно сила, за да защитаваме интересите на хората от различните социални групи“, подчерта тя.
След срещата в клуба на БСП, групата кандидати за народни представители посетиха фронт офиса на партията и раздаваха агитационни материали на БСП в центъра на града.

Скрихте Главчев да не каже за наши войски в Украйна

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

България почете 2 юни

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 102

Гласувайки за ПП-ДБ или ГЕРБ, бюлетините отиват при Пеевски

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Перничани искат нови работни места

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

БСП ще защитава на българските производители

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Храните поевтиняват четвърти пореден месец

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Обещават още 17 км от " Хемус тази година

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Българка става президентка на Мексико?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Нетаняху се съгласи на примирие

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Наиб Букеле се закле за втори мандат

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 102

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 102

Различният празник

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 102

Царят в Брюксел е гол

visibility 0

/ брой: 102

Забележително невежество

visibility 0

/ брой: 102

Възкресяването на фашизма

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ