15 Май 2024сряда23:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колонката на Лили Первазова

Презряният Нерон

/ брой: 83

visibility 4451

Лили Первазова

"Слушай дедовото...", ти рече много точно навремето Павел Писарев. Ама ти се оказа много лош ученик, и подъл, и подмолен и жаден за власт и богатства.
Слушай, бабиното, какво ще ти кажа пък сега и аз, нищо, че си бил "четвърто поколение социалист". Поредността, да знаеш, няма никакво значение. Може и 7-мо поколение да си и да окепазиш предшествениците си. Може и първо да си, но да оставиш диря след себе си, светла за останалите след теб.
Я кажи ми, съднико морален, какъв е твоят личен рейтинг в Гоце Делчев. Ама не сред приятелите ти или зависещите от милионите ти, а сред обикновените хорица!
Чуй ме, бабиното! Аз не съм четвърто поколение социалистка, а осъзната доживотна симпатизантка на БСП. На онази, 130-годишната БСП! И зная едно, което трябва да знае всеки, истински верен на лявото.
То, както и БСП, не са лично твои, нито на Таков, Паскалев, Дончева, Станишев, Първанов, Жаблянов, Гергов, Миков..., не мога да намеря място да ви изредя всички. Да не забравя най-важните - Мая и Ваня, най-последните, но най-гръмогласните.
Та знайте, БСП, Нинова и екипът й могат да имат много слабости и грешки. Имат, разбира се, всеки греши по пътя. Но за разлика от вас, работни грешки. Малки или големи, но работни.
Къде сте през цялото това време, години наред вие, Добревците? И какво направихте за БСП? Аха, тук сте сега, напористи преди избори, кресливи, злостни, кални критикари!
Работещи, да, активно работещи в студиата! Но не за успех на лявото, не за отстраняване на грешни решения, не за повишаване имиджа на БСП и лявото, а за сриване на авторитета на БСП. За все по-лоши резултати, за намаляване на привържениците, за да вземете главата на лидера и екипа. Докато те работят, докато воюват срещу сглобки и противници, вие улеснявате опонентите!
И агитирате по места да не се гласува за БСП.
С омерзение посрещнах наглото ти, Добрев, безочливо и самодоволно твърдение в "Лице в лице", бабиното, за изнасяното оръжие за Украйна от... "Корнелия Нинова". С апломб, самодоволство, злоба, облещено! Това твърдение вече не работи, знаеш, проверено е, а онова твоето за валутата, границата и сака по време на югоембаргото е факт, нали? И за цистерните с лошо качествено гориво за детски градини също, нали? И за още, още неща, критикарю!
Все днешното ръководство и Нинова са ви виновни, през цялото време, дори и когато вие ръководехте БСП, а Нинова и екипът още не бяха на "Позитано". Числеността намаляваше, ама вие сте с амнезия за това време и отговорностите ви! Защото вие и ти лично, Добрев, като най-напорист, сте света вода ненапита, винаги в бяло.
Виж, бабиното, има една поговорка: когато си се оцапал в бельото, не шавай, ще го размажеш!
Остави на мира БСП, приключи с мераците за морален ментор, не подскачай пред "Позитано" с отбор юнаци от твоя ранг, гледай си цистерните с горивото, не разбивай вратите на залите с пленумите на БСП.
Там, макар и да грешат понякога или често, но не рушат!
В сегашния екип на БСП няма да видиш бухалкаджии, хулигани, подмолни цинични типове и крясъци.
А ти, бъди мъж, бабиното! Гледай си бизнеса! Защото и да успееш с отстраняването на Корнелия Нинова, ти никога няма да бъдеш лидер на БСП! Нито някой ще те последва!
Защото просто си един Нерон в аналите на Партията!
А Нероновците са презрени завинаги!

Фейсбук

Над 12% от българите нямат банкова сметка

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 89

Държавата взе още 200 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 89

Фирмите у нас все по-трудно получават парите си

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 89

Хамас планирала база в Турция

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 89

Силяновска пак пропусна името на страната си

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 89

Макрон: ЕС да смени своя бизнес модел

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 89

Още година без мита и квоти за украинския внос

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 89

Знания и пошлост

автор:Деси Велева

visibility 558

/ брой: 89

Предизборни идиотщини

автор:Любо Кольовски

visibility 546

/ брой: 89

Институционално безхаберие

visibility 487

/ брой: 89

Време за преосмисляне

автор:Събина Петканска

visibility 524

/ брой: 89

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ