20 Май 2024понеделник17:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

Фашизъм в действие

/ брой: 85

автор:Александър Симов

visibility 2801

На 24 юни 1945 година на Червения площад в Москва се провежда Парад на победата. Единственият чуждестранен участник в него е българският генерал Владимир Стойчев. Присъствието му там е в знак на признателност към участието на българските войски във втората фаза на войната и за техния принос в решителния разгром на фашизма.
На 9 май всяка година в България с шествието "Безсмъртния полк" ние си спомняме точно за тях - за българите, оставили дом и семейство и отишли да воюват в името на своите идеали и в името на България, за да дадат своя принос за днешна Европа, за нов свят, напълно освободен от кафявата чума и нейните биороботи.
Заради тази памет всеки един българин трябва да е гневен и бесен на факта, че Столична община отказа да разреши шествието "Безсмъртния полк" в столицата. От какво се страхуват лакеите в местното самоуправление? От това, че хората помнят? От това, че още има българи, които отказват да се примирят с пренаписването на историята? С какво са заплаха стотиците българи, които искат да почетат онези, заради които България остана в днешните си граници, а не беше разпарчетосана напълно?
Тази забрана не е просто битка с паметта. Тя е подписване на реабилитацията на фашизма. Още една стъпка към мрачната канализация на историята. Но никой никога не е преборил историята със забрани. Паметта за онези, които воюваха е по-силна от всяка администрация по планетата. И това е новата голяма победа на онези, които отново пречат на фашистите. За пореден път.

Енергетиката катастрофира при ГЕРБ и ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 92

"Булгаргаз" продава капацитета си в турските терминали

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 92

Харчим най-много за храна и жилище

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 92

Майдан в Грузия?

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 92

Косово подобрява социалното подпомагане

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 92

Накратко

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 92

Порои и наводнения в Западна Европа

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 92

Странни статистики

автор:Евгени Гаврилов

visibility 334

/ брой: 92

Не разпилявайте гласа си

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 92

Проповедниците на лъжата

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 92

Не харесвам привилегиите на политиците

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ