23 Май 2024четвъртък22:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на "Този филм" на българска сцена

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 1164

Всички помнят парчето "Този филм" на Дони и дуетната му половинка Нети, което преди години стана хит за броени дни. На 17 май, на сцената на пролетното издание на SoFest, ще е премиерата на едноименния спектакъл. Авторът на пиесата "Този филм" я определя "като комедия с привкус на романс". Драматург е обичаният певец, композитор и актьор Добрин Векилов-Дони. Това не е ново амплоа за него, първата му творба бе "Нощта на рокендрола".
Дони споделя, че по принуда е започнал да пише, защото му е било трудно да намери текст, с който да няма проблем с права или с автор. За режисурата на пиесата той се е доверил на Иван Урумов, а ролите изпълняват Антоанета Добрева-Нети и Асен Блатечки. Това, че "Този филм" е комедия, в която не оставаш безучастен нито за момент се видя от големия интерес на публиката при европейското турне на спектакъла. На родната сцена ще може да се насладим на неговата премиера именно на SoFest Spring.
Същата вечер публиката на фестивала ще се докосне до магията на още едно изкуство и вокалния талант на три млади певици - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова, или трио "VIVA", за което ДУМА съобщи.
Сцената на SoFest са избрали още няколко обичани творци с нови проекти. Теодосий Спасов и музикантите - част от "The Crossover Trio" от Гърция ще изпълнят за първи път пред българска публика нови пиеси с мелодии, обединени от традиционна и модерна балканска музика - със средиземноморски привкус. Момичето на българската поп сцена - Дара Екимова, заедно с бенд и танцьори ще изпее авторски парчета от предстоящия си албум. Водещата на популярната рубрика "КиноСпирка" - Мария Вълдобрева, заедно с нейния гост - музиканта и композитор Петър Дундаков, ще разкрият тайната на създаването на кино- и театрална музика. Феновете на SoFest ще са единствените, които в навечерието на рождения ден на Стефан Вълдобрев ще присъстват на промоцията на най-новия албум на "Обичайните заподозрени" - "!УдивителниВъпросителни?".
SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столичната община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столичната община в раздел "Значими събития" 2024.

С над 80% се сринаха чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 95

Между 80 и 150 лева на година за застраховка на жилището

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 95

Част от лавандулата може да остане по полето

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 95

Три страни в Европа признават Палестина

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 95

Румъния вдига с 10% най-ниските заплати

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 95

ЕС одобри закон за изкуствения интелект

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 95

Нидерландия забранява международните осиновявания

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 95

За нормално бъдеще

автор:Ина Михайлова

visibility 713

/ брой: 95

България не е готова за еврозоната

автор:Евгени Гаврилов

visibility 367

/ брой: 95

Позорна статистика

автор:Аида Паникян

visibility 361

/ брой: 95

Защо парите бягат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 342

/ брой: 95

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ