16 Юни 2024неделя12:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Подкрепа за малките и средни земеделски стопанства и адекватна здравна грижа поискаха хората от Драгомир Стойнев на срещи в общините Братя Даскалови и Чирпан

автор:Дума

visibility 5241

Темите за земеделието, здравните и социални грижи за хората в селата поставиха като основни жителите на селата Православ, Медово и Плодовитово в Община Братя Даскалови по време на срещите си с Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора.

Пред тях Стойнев представи програмата на социалистите да подкрепа за зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство. Един от приоритетите на БСП е възстановяване на магистралната водопреносна инфраструктура на „Напоителни системи“ ЕАД с европейски и държавни средства с цел подпомагане на поливното земеделие. В сектор „Земеделие“ БСП предвижда и подкрепа за създаване на нови фамилни малки и средни земеделски стопанства.

Поне една денонощна аптека във всяка българска община поискаха жителите на селата. Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ обявиха, че това е един от предизборните им ангажименти. В бъдещия парламент те ще работят и за законово уреждане на т.нар. „мобилни аптеки“ и субсидирано разкриване на аптеки в отдалечени и слабонаселени райони.

„Намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9% и безплатни лекарства по рецепта за деца до 14 г. възраст и хора над 75-годишна възраст е напълно постижима мярка. Въпрос на добро управление на ресурсите в здравеопазването е, но и на политическа воля. За съжаление в последните години то се превърна в търговия“, заяви Драгомир Стойнев.

На срещи в Чирпан кандидатите от „БСП за България“ представиха мерките за насърчаване на финансовата стабилност на общините и за финансова децентрализация, която ще помогне на местната власт да бъде много по-ефективна в решаване на проблемите на хората. „Именно на парламентарни избори трябва да бъде поставена темата за регионалната политика и така дълго отлаганата децентрализация на общините. За поредица от Народни събрания тази тема на съществува, но тя ще е част от нашите законодателни усилия“, заяви Стойнев. В програмата на БСП са предвидени фискална децентрализация чрез преминаване към програмно бюджетиране на местно ниво и преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица в полза на общините.
Неделчо Митев, втори в листата на „БСП за България“ обяви, че БСП има сериозна програма за възраждане на българското земеделие и освен преките ползи за отрасъла и икономиката, тя ще има много косвени позитиви за качественото хранене и здравето на българските деца.  Той припомни, че по време на участието на БСП в управлението е нямало протести на български производители, нито пазарът бе залят с украинско зърно.

Мариана Тодорова, номер три в листата на „БСП за България“ прпедстави здравеопазването, доходите и образованието като основен приоритет на БСП. Според нея БСП е партията, която има най-адекватно виждане за реформиране на средното образование и обвързването му с нуждите на пазара на труда на регионален принцип.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1135

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1048

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 984

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 943

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1198

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1124

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1261

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1147

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ