27 Юни 2024четвъртък18:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гергана Алексова: Обединението на левите сили е възможно – ключов е диалогът

автор:Дума

visibility 1656

„Ние искаме надпартийно експертно правителство с ясна програма и хоризонт, защото България има нужда от стабилност. Но това, което предлага ГЕРБ, не е нито експертно, нито и надпартийно. Решението на Националния съвет на БСП е да не подкрепяме кабинет с техен мандат или с мандат на ДПС.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Гергана Алексова в предаването „Делници“ на Евроком.

Според нея ниската избирателна активност води до загуба на легитимация на политическите партии.

„Резултатът на изборите показа, че нещо всички вкупом сбъркахме. Дневният ред на избирателите и дневният ред на политиците някъде са се разминали. Затова трябва всеки да си направи сериозен анализ и да разчете посланията на гражданите към българските политици“, смята Алексова.

По думите ѝ вътрешнодържавните проблеми през последната година са били изместени от външната политика, като дори самото правителство на сглобката е било формирано на външнополитически принцип.

„Това не може да бъде основата за формиране на българското правителство. Гражданите трябва да виждат в правителството тези, които мислят за приоритетите на България“, категорична бе Гергана Алексова.

Тя коментира, че в БСП диалогът се е отпушил и има чуваемост. Като заместник-председател на Общопартийната контролна комисия, Алексова подчерта, че процесите в БСП в дните след оставката на Корнелия Нинова са съобразени с устава на партията.

„Не може да има преврат, когато си подал оставка. В последното заседание на Изпълнителното бюро, ръководено от Нинова, тя самата изненадва, като заявява, че подава оставка, че това е осъзнато нейно решение и възлага на Бюрото да проведе Национален съвет на 15 юни и да избере изпълняващ функциите на председател. Тоест, всичко, което се случва в последните 10 дни, може да се каже, че е по последните ѝ заръки като председател“, каза Гергана Алексова.

Тя обясни решението на Националния съвет Калоян Методиев да не бъде включван в парламентарната група на БСП: „Ние имаме ясни правила как се редят кандидатдепутатските листи и това не може да бъде еднолично решение. Не може от регистрацията на листата в ЦИК всички да разбираме коя ни е гражданската квота, освен председателя на партията, която го е регистрирала. Това е капката, която преля. Нашата партия има колективни органи и не толерира едноличните решения.“

Според Гергана Алексова обединението на левите сили е възможно и тук е ключов диалогът.

„Много хора трябва да си оберат егото, трябва да си говорим и на 27 юли на Бузлуджа са поканени всички леви хора, независимо дали са членове или не на една или друга партия, защото заедно сме силни и можем повече“, заключи тя.

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 120

Плашат с възможна липса на бял, "Добруджа" и типов хляб

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 120

Жилищното кредитиране в България приближава 22 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 120

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" призна за инцидент в шести блок

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 120

Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 120

Сърбия готова да направи компромиси за Косово

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 120

Бивш швейцарски президент оглави Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Накратко

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Твърдо "не"

автор:Нора Стоичкова

visibility 372

/ брой: 120

Парламентарното театро на Б.Б.

автор:Александър Симов

visibility 370

/ брой: 120

Путин създава ново поколение олигарси

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ