28 Юни 2024петък18:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП настоява български оръжия да не бъдат използвани в Русия

Лявото се нуждае от диалогичност, консенсус и обединение, заяви Борислав Гуцанов

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 1162

Внесохме предложение НС да вземе за решение оръжията, предоставени от България на Украйна, по никакъв начин да не бъдат използвани на територията на Русия. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов в тв ефир.
"Ако това не се случи ще сме на  една крачка към по-голям световен конфликт. Позицията на БСП винаги е била, че въобще не трябваше да изпращаме оръжия“, обясни той. Второто предложение на социалистите е български войници да не отиват на територията на Украйна.
БСП внесе и пет законопроекта. „Единият от тях е свързан с намаляване на ДДС върху лекарствата на 9%. Надявам се да се появят и други предложения за намаляване на цената на лекарствата, защото в България те са на фантастично високи цени. Абсурдно е българите да трябва да си купуваме лекарствата от Турция, при тези производствени мощности, които имаме тук“, посочи Гуцанов.
Той изрази учудване от твърдението на Корнелия Нинова за „дворцов преврат“ в БСП.
„Тя си подаде оставката пред Изпълнителното бюро, след което написа писмо до социалистите, че се оттегля. Тоест, ако има преврат, както тя твърди, излиза, че тази оставка е била проформа“, коментира той.
Според Гуцанов пътят на БСП оттук нататък е обединението, както вътре в партията, така и навън с другите леви формации.
„Трябва да дадем знак, че сме готови за това обединение и да направим реални действия към него. „Студената война“ между нас и президентската институция също трябва да бъде прекратена. Не може БСП да се караме постоянно и вътре, и навън“, категоричен бе Гуцанов.
Според него България се нуждае от силна БСП, която, като единствената лява партия в парламента, е естествен обединител на лявото.  
„Неслучайно сме на 130 години, защото имаме рефлекса кога сме объркали и мъдростта надделява. Тази мъдрост се прояви на последния Национален съвет на БСП“, каза Борислав Гуцанов за новата посока, в която тръгва партията и добави: „Диалогичност, консенсус и обединение – това е, от което ние се нуждаем в момента.“
Той коментира, че ако се припознае неговата политика на подаване на ръка, на диалогичност и обединение вътре и извън партията, би приел номинация да бъде кандидат за председател на БСП.
Според Гуцанов никой не може да окаже натиск върху Корнелия Нинова да не се кандидатира, но подчерта: „В изявление на г-жа Нинова преди 8 години, когато тя става председател, казва, че 8 години са достатъчни за всеки един лидер да направи нужните реформи, да вземе нужните решения и да върви партията по даден път, но не повече от това, за да не бъде прекалено голяма властта на този лидер. А и Уставът на БСП е прекалено ясен относно мандатността – не може тя да важи за партийните председатели надолу в БСП и да не важи за председателя на националното ръководство", коментира Гуцанов.
„ПГ „БСП за България“ е единна. Имаме пределно ясни решения, че няма да подкрепим правителство с първия и втория мандат при никакви условия", обясни той.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1010

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 349

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 397

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 372

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 394

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ