20 Май 2024понеделник20:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Йорданка Георгиева: Памет е нужна – да не допускаме да подменят историята ни

автор:Дума

visibility 2474

Кандидатите на БСП за народни представители в 28 МИР-Търговище, председателят на БАС-Търговище Костадинка Христова и представители от други патриотични организации отбелязаха 79-та годишнина от победата над хитлерофашизма като поднесоха цветя пред паметната плоча в центъра на града и почетоха паметта на загиналите воини.

В днешно време все по-слабото ни историческо познание започна да се очертава като национална черта. Новите политици-"спасители" на българската сцена изглежда бързо забравят уроците, които историята ни дава. Ако изобщо някога са успели да ги научат. Опитват се да направят така, че младите поколения да забравят или дори никога да не научат за доказани факти, изстрадани истини, белязани с кръвта на стотици хиляди жертви на фашизма. 

Скритите световни кукловоди, изглежда искат да забравим кои сме и какво сме преживели, защото въпросът за паметта опира до забравата на същността ни. Използват се манипулации и лъжи, включително за ролята на антифашистката съпротива. Скриват се и се отричат фактите за разстрелите без съд и присъда, преиначава се историята, с цел да загубим идентичността си.

 И тези процеси текат на фона на новозараждащите се в съвремието профашистки настроения. Но ние - социалистите сме тук и помним, и ще продължаваме да правим всичко в името на това паметта да бъде съхранена и за идните поколения! Нищо не е и няма да бъде забравено! Няма да допуснем никога повече фашизъм! 

  И България и Европа трябва да помнят, че Европа нямаше да я има и да бъде това днес - днес нямаше да се празнува Денят на Европа, ако на 9 май 1945г не бе развято червеното знаме над Райхстага в Деня на победата!, заяви пред присъстващите водачът на листата и депутат в 49-то Народно събрание 

Енергетиката катастрофира при ГЕРБ и ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 92

"Булгаргаз" продава капацитета си в турските терминали

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 92

Харчим най-много за храна и жилище

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 92

Майдан в Грузия?

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 92

Косово подобрява социалното подпомагане

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 92

Накратко

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 92

Порои и наводнения в Западна Европа

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 92

Странни статистики

автор:Евгени Гаврилов

visibility 334

/ брой: 92

Не разпилявайте гласа си

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 92

Проповедниците на лъжата

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 92

Не харесвам привилегиите на политиците

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ