04 Май 2024събота20:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Великобритания гони бежанците в Руанда

Премиерът Сунак предлага кралски самолети да охраняват небето на Полша

/ брой: 78

автор:Дума

visibility 1613

Британският парламент одобри спорния законопроект за депортиране в Руанда на незаконни бежанци, предадоха агенциите.
Премиерът Риши Сунак заяви, че първият самолет ще излети от Великобритания за Руанда след 10 до 12 седмици. По думите му правителството е подготвило летище, 500 добре обучени служители, готови да ескортират нелегалните мигранти до Руанда, резервирало е и пътнически чартърни самолети. "Тези полети ще се осъществят, каквото и да става", зарече се Сунак. Преди две години той сключи съответното мигрантско споразумение с Руанда.
Върховните комисари на ООН за бежанците Филипо Гранди и по правата на човека Фолкер Тюрк предупредиха, че действията на Лондон може да навредят на човешките права и на бежанците.
Британският вътрешен министър Джеймс Клевърли е на посещение в Рим, където ще обсъди съвместната работа по спирането на нелегалната миграция по море. Наскоро Рим подписа с Тирана 5-годишен договор за изпращане на до 3000 мигранти в два приемни центъра в Албания, докато се разглеждат молбите им за убежище. Албания също не е част от ЕС.  
Отделно Риши Сунак обеща допълнителни 500 млн. паунда за Украйна по време на започналото посещение в Полша. Освен с нейния премиер Доналд Туск, там той ще преговаря и с генсека на НАТО Йенс Столтенберг. Лондон вече даде на Киев 2,5 млрд. паунда. Сунак предлага британска ескадрила да охранява полското небе за НАТО през следващата година. "Ако бъде позволено на Путин да успее в тази агресивна война, той няма да спре на полската граница", каза Сунак.
Междувременно 50 000 полета от и до Великобритания са изпитали проблеми с навигацията, смята се, че Русия заглушава GPS-а, съобщи таблоидът "Сън", позовавайки се на свои източници. От миналия август насам са открити проблеми с навигацията при близо 46 000 полета. "Заглушаването често е свързано с военна дейност, но не означава, че самолетът е бил заглушен нарочно“, обясни пред вестника Глен Брадли, директор по летателните операции в Британската служба за гражданска авиация.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1339

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1312

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1183

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1562

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1309

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1301

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1513

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1449

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ