28 Юни 2024петък08:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев: Има достатъчно десни партии в парламента, които да сформират правителство

автор:Дума

visibility 1697

 „Ако се стигне до третия мандат, това ясно ще покаже, че десните партии в парламента не могат да сформират правителство. Българският народ избра само една лява партия в парламента, има достатъчно десни, които са длъжни да положат съответните усилия.“ Това заяви заместник-председателят на Народното събрание от БСП Драгомир Стойнев в предаването „Неделя 150“ на БНР.

„Удовлетворен съм, че ИТН припознаха решението, което ние дадохме за управлението на страната още преди няколко месеца, а именно експертен кабинет. Дали ще подкрепим един такъв вариант в третия мандат, предстои да вземем решение в нашите колективни органи, когато и ако той бъде връчен“, каза oще той. 

Според него ГЕРБ не предприемат достатъчно действия и изглежда, че самите те не желаят да има правителство.

„Бойко Борисов, който спечели изборите убедително, трябва да проведе лично той разговори и да постави на масата какви отговорности може да поеме за управлението на страната в следващите години“, смята Драгомир Стойнев.

По думите му нови избори само ще влошат ситуацията в страната. „Българските граждани не разбират как така за седми път за 3 години ще отидем на избори и защо няма разбирателство“, обърна внимание той.

Но подчерта: „Не очаквайте от БСП, с 18 народни представители, да излезем и да дадем решението на проблема. Да, като най-старата партия и като една разумна сила, ние в трудни моменти сме помагали. Преди няколко парламента именно БСП, начело с Корнелия Нинова, предложи Вежди Рашидов да бъде председател на Народното събрание и така започнахме да отвързваме възела. Сега ИТН, като една дясна партия, подкрепи Рая Назарян, за да започне да се развързва възела и да се намери решение за управлението на страната. Но на този етап, като единствената лява партия в парламента и особено като хората, които сме се борили най-много през годините с ГЕРБ, не очаквайте от нас да решаваме проблемите на абсолютно всички.“

Драгомир Стойнев коментира, че в момента БСП е в много трудна ситуация: „След изборите Корнелия Нинова подаде оставката, тъй като резултатите, както тя ги определи, са катастрофални. Оттук нататък имаме временно ръководство, което да подготви вътрешнопартиен избор и Конгрес. Едновременно с това заявихме, че искаме да започнем разговори с останалите партии в лявото пространство. Всичко това изисква време.“

Според него след подобни резултати, надали има европейски лидер, който отново би се кандидатирал, но подчерта, че това е лична преценка на Корнелия Нинова.

„БСП е демократична партия, единствената в България, която избира своя лидер пряко от членовете. Считам, че тази политика е правилна и трябва да продължи“, каза социалистът. 

Във връзка с лявото обединение Стойнев заяви, че е нужно да бъдат проведени разговори.

„Трябва да видим дали можем да намерим общите политики и цели, зад които да се обединим. Има отворени рани, които трябва да заздравеят и колкото по-бързо стане това, толкова по-добре. И затова на Бузлуджа на 27 юли каним всички леви формации и политици, които са били обидени на БСП и са напуснали партията, да дойдат, да си подадем ръка и да видим дали можем да работим заедно“, посочи той.

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 120

Плашат с възможна липса на бял, "Добруджа" и типов хляб

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 120

Жилищното кредитиране в България приближава 22 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 120

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" призна за инцидент в шести блок

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 120

Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 120

Сърбия готова да направи компромиси за Косово

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 120

Бивш швейцарски президент оглави Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Накратко

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Твърдо "не"

автор:Нора Стоичкова

visibility 372

/ брой: 120

Парламентарното театро на Б.Б.

автор:Александър Симов

visibility 370

/ брой: 120

Путин създава ново поколение олигарси

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ