29 Септември 2020вторник00:51 ч.

Книжен базар с кауза

Събитието в подкрепа на медийната грамотност организира екипът на "Аз чета" на 23 май

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 593

Книжен базар в подкрепа на каузата за медийна грамотност организира на 23 май екипът на "Аз чета". Третото издание на базара е част от кампанията за набиране на средства за финансиране на "Проект 48" - национална инициатива за повече медийна грамотност. По традиция домакин на книжния базар е НЧ "Читалище.то" 2014, съорганизатор на проекта. Може да бъде посетен на ул. "Лавeле" 11, от 14 до 18 ч.

"Изминалите два месеца бяха много трудни за всички културни институции, включително и за нашето читалище. След периода на изолация отново е възможен живият контакт с културата и изкуството и ние виждаме в това добър знак за завръщане към така необходимата за обществото нормалност. Радваме се, че първото ни публично събитие ще се проведе непосредствено преди светлия празник на българската култура и писменост 24 май. Това ни дава чудесен повод да прекараме няколко часа с хубави книги в подкрепа на важния за нас "Проект 48", разказва Милена Златарова, председателка на настоятелството на НЧ "Читалище.то" 2014.

"Проект 48" започна на 3 март и е вдъхновен от "1984" от Джордж Оруел. В рамките на проекта знаковата антиутопия ще излезе в ново, библиофилско издание, а 10% от тиража ще бъде дарен на училищни библиотеки в страната. 

"За целта започнахме и кампания за набиране на средства, необходими за издаването на книгата. Книжният базар трябваше да се състои в началото на април. Макар пандемията да промени графика, тя ни показа и колко жизненоважна е медийната грамотност в условията на криза. Вирусът на фалшивите новини се оказа дори по-заразен от този на КОВИД-19", допълва Милена Ташева от "Аз чета". 

Изданията, които ще се предлагат на базара, са предоставени като дарение от екипа на "Аз чета" и приятели - предимно съвременна литература и почти нови книги на символични цени. В "Читалище.то" ще бъдат допускани само по няколко души едновременно, а носенето на лични предпазни средства е задължително.

РЗИ налага глоби за неносене на маски на Конгреса на БСП

автор:Дума

visibility 63

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 184

Борисов пак се похвали с новия храм в Ловеч

автор:Ростислава Иванова

visibility 125

/ брой: 184

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 184

Германия иска да ускори спирането на еврофондове

автор:Дума

visibility 69

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 281

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 393

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ