30 Октомври 2020петък12:49 ч.

КЕВР се готви да променя наредбата за природния газ

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 863

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се готви да анализира разпоредбите на Наредбата за регулиране на цената на природния газ по инициатива на един от комисарите Александър Йорданов, става ясно от протоколите от закрито заседание на регулатора. На него Комисията обсъжда месечното заявление на "Булгаргаз" за промяната в цената на природния газ. Йорданов твърди, че има проблеми при прилагането на наредбата. Един от тях е, че заради скъсените срокове експертите на КЕВР трудно следят финансовото състояние на "Булгаргаз", а то е от ключово значение при взимането на решението за цената на природния газ.

Според наблюденията на комисаря от доста време "Булгаргаз" не разчита единствено на "Газпром" за доставка на природен газ, а купува и от доставчици от съседни пазари. Очаква се също, че в следващите месеци ще влезе в сила и договорът за доставка на газ от Азербайджан. Формулата за изчисление на цената на база е изготвена при съвсем различни методи на регулиране и концепция на работа, коментира Йорданов и обяснява, че евентуалната процедура по изменение на наредбата ще отнеме по-дълъг период от самата ценова процедура и трябва да бъде направен внимателен график, за да не попречи на рутината на работата.

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 42

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ