28 Май 2020четвъртък10:51 ч.

Катарците живеят най-дълго в арабския свят

/ брой: 25

автор:Дума

visibility 19

Катар, ОАЕ и Кувейт са начело сред арабските страни по отношение на състоянието на здравето и продължителността на живота на населението, съобщава изданието "Emirates business 24/7", позовавайки се на социално-икономически отчет на Арабската лига за състоянието на здравето на арабите през 2008 г. Вестникът констатира лидерската позиция на Катар сред повече от 20 държави. Продължителността на живота в това емирство, едно от най-богатите в региона, е 78 години. Намиращият се на второ място Кувейт отстъпва с малко по тази медико-демографска характеристика, осигурявайки на гражданите си продължителност на живота от 77.4 години. В Обединените арабски емирства цифрата е с 6 месеца по-малка. Следва Бахрейн със 74.8 години. Саудитска Арабия не влиза сред първите пет държави по този показател, който в кралството е 73.4 години.
Световната здравна организация си поставя за цел удължаване на живота до 75 години навсякъде по света. Докато заемащите първите места в класацията страни изпреварват така зададената цел, то за редица други арабски държави задачата се оказва непостижима в близките десетилетия. В Джибути, която е от най-бедните, средната продължителност на живота на хората е малко над 43 години, в Сомалия тя е 47 г., в Судан не надхвърля 60 години. В останалите арабски държави, с по-благоприятни демографски тенденции, дори 65-годишният праг си остава далечна цел.

Забраняват ГМО в детските храни

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 99

18,5% от фирмите са съкратили хора през април

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 99

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 477

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 227

/ брой: 99

Българите от Болград и ленивата държава

автор:Мирослав Попов

visibility 212

/ брой: 99

Датата

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ