25 Април 2019четвъртък18:51 ч.

Кънчо Атанасов представя "Сбогуване със себе си"

Известният писател ще срещне читателите с новата си творба днес в Тракийския дом в столицата

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 456

Писателят, драматург и сценарист Кънчо Атанасов ще представи последната си книга "Сбогуване със себе си" днес, 11 февруари, от 18 ч. в Литературния салон на Тракийския дом.  Словото на Кънчо Атанасов е вълнуващо, защото обикновените малки истории, разказани от него, представляват цялата палитра на човешкото битие. Той е автор на книгите "Трета кабина, моля", "Живи хора", "Дом без огледало", "Лятото на гарваните", "Адам и Ева живеят наблизо", "Тайните на тайгата", "Джимо Сиджимката", "Вариант за оптимисти", "Сага за селото", "На крачка от Рая", "Място под слънцето", "Последният живот", "Всичко отначало", "Бенефис", "Ефектът на пеперудата - Ирак", "Лампа на прозореца". Пет новели на прехода", "Ефектът на пеперудата - Босна и Херцеговина", "Ефектът на пеперудата - Афганистан". Сценарист е на филмите "Покрив", "Живи хора" и "Квартал "Акация". Негови пиеси са "Домъ М. Фабианъ" (Русенски драматичен театър), "Хартиеният човек" (Телевизионен театър) и "Последният живот" (Народен театър "Иван Вазов").

"Сбогуване със себе си" (2018) излиза с марката на издателство "Захарий Стоянов", след като авторът й Кънчо Атанасов "пътува" цели 11 години, за да стигне до читателите. Наричат романа притча за българската съдба. Тъкмо тя, българската съдба, вълнува най-много автора, който от години живее в малкото дряновско селце Маноя, обитавано днес от двайсетина души, които носят тежкия кръст на времето, в което живеем, но крепят българщината. Може би заглавието звучи стряскащо, но както обяснява писателят, всъщност то има по-дълбок смисъл - през своя живот на човек неведнъж символично му се налага "да се сбогува със себе си", което значи, че житейският му път го изправя пред големи промени, предизвикани както от обществено-исторически, тъй и от лични, съдбовни причини. В този смисъл героят влиза ту в едно, ту в друго житейско поприще, променя нагласи, узнава нови неща за хората и за себе си, образно казано неведнъж "се сбогува със самия себе си". Онези неща, които винаги остават важни и с които човек никога не се разделя, са любовта, добротата и служенето на другите с обич и смирение.

Голямото пътуване започва

автор:Дума

visibility 6

Развалят договорите с американските централи

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 80

"Локхийд Мартин" отваря ремонтна база за F-16 в България

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 80

Горивата ще поскъпват още

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 80

Брюксел разреши държавна помощ за суровото мляко

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 80

Първа среща между Путин и Ким

автор:Дума

visibility 0

Плашат Русия със "100 хил. тона" дипломация

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 80

Иран: Ще отговорим на санкциите

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 80

САЩ убиват повече цивилни от талибаните

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 80

Пазарният джихадизъм удари онкоболните

автор:Юри Михалков

visibility 220

/ брой: 80

Нюрнберг - светлина и сенки

автор:Ева Костова

visibility 141

/ брой: 80

Раздвоеният

автор:Ростислава Иванова

visibility 134

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ