24 Август 2019събота11:56 ч.

Кънчо Атанасов представя "Сбогуване със себе си"

Известният писател ще срещне читателите с новата си творба днес в Тракийския дом в столицата

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 633

Писателят, драматург и сценарист Кънчо Атанасов ще представи последната си книга "Сбогуване със себе си" днес, 11 февруари, от 18 ч. в Литературния салон на Тракийския дом.  Словото на Кънчо Атанасов е вълнуващо, защото обикновените малки истории, разказани от него, представляват цялата палитра на човешкото битие. Той е автор на книгите "Трета кабина, моля", "Живи хора", "Дом без огледало", "Лятото на гарваните", "Адам и Ева живеят наблизо", "Тайните на тайгата", "Джимо Сиджимката", "Вариант за оптимисти", "Сага за селото", "На крачка от Рая", "Място под слънцето", "Последният живот", "Всичко отначало", "Бенефис", "Ефектът на пеперудата - Ирак", "Лампа на прозореца". Пет новели на прехода", "Ефектът на пеперудата - Босна и Херцеговина", "Ефектът на пеперудата - Афганистан". Сценарист е на филмите "Покрив", "Живи хора" и "Квартал "Акация". Негови пиеси са "Домъ М. Фабианъ" (Русенски драматичен театър), "Хартиеният човек" (Телевизионен театър) и "Последният живот" (Народен театър "Иван Вазов").

"Сбогуване със себе си" (2018) излиза с марката на издателство "Захарий Стоянов", след като авторът й Кънчо Атанасов "пътува" цели 11 години, за да стигне до читателите. Наричат романа притча за българската съдба. Тъкмо тя, българската съдба, вълнува най-много автора, който от години живее в малкото дряновско селце Маноя, обитавано днес от двайсетина души, които носят тежкия кръст на времето, в което живеем, но крепят българщината. Може би заглавието звучи стряскащо, но както обяснява писателят, всъщност то има по-дълбок смисъл - през своя живот на човек неведнъж символично му се налага "да се сбогува със себе си", което значи, че житейският му път го изправя пред големи промени, предизвикани както от обществено-исторически, тъй и от лични, съдбовни причини. В този смисъл героят влиза ту в едно, ту в друго житейско поприще, променя нагласи, узнава нови неща за хората и за себе си, образно казано неведнъж "се сбогува със самия себе си". Онези неща, които винаги остават важни и с които човек никога не се разделя, са любовта, добротата и служенето на другите с обич и смирение.

Пореден протест в Шишманци

автор:Дума

visibility 30

Честваме 142 години от Шипченската епопея

автор:Дума

visibility 43

Пожар край старото сметище на завод "Арсенал"

автор:Дума

visibility 1055

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 26

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 0

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 514

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 293

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 349

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ