24 Март 2019неделя19:16 ч.

Като стъпка в правилната посока определиха увеличението на заплатите съветниците от БСП

Калоян Паргов: Новите заплати на шофьорите са успех и за БСП

/ брой: 51

автор:Деси Велева

visibility 102

Увеличаването на заплатите на шофьорите и ватманите в градския транспорт в София, което бе гласувано вчера от Столичния общински съвет, е успех и за БСП, заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Групата му подкрепи предложеното от кмета Йорданка Фандъкова увеличение на основните заплати с 10% за работещите в електротранспорта и с 24% - в автотранспорта. За това са предвидени 5,3 млн. лева. Според Милка Христова от БСП тези пари трябва да бъдат взети от приходите от продажба на преференциални карти. Какво обаче правим, ако средствата не са достатъчно, попита Христова. 

Управляващите обаче не подкрепиха предложението на БСП при следваща актуализация на бюджета през годината да бъдат предвидени средства за още един ръст от 10%. Поемаме ангажимента, когато му дойде времето, да поставим отново този въпрос, обеща Паргов. По време на близо двучасовата дискусия за ситуацията в транспорта по време на заседанието на СОС отново бяха разменени обвинения в политизиране на проблема.

ДУМА припомня, че много от шофьорите не бяха удовлетворени от предложеното в сряда вдигане на основните им заплати до 1150 лв. и настояха за 100 лева повече. Това обаче ще може да стане след актуализацията на бюджета на 6 или 9-месечието.

Няма българи на авариралия край Норвегия кораб

автор:Дума

visibility 0

11 министри ще поискат оставката на Тереза Мей

автор:Дума

visibility 193

Протестиращите в Сърбия с искания за оставки

автор:Дума

visibility 235

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1485

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 438

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56