27 Май 2019понеделник01:18 ч.

ново:

Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори

Как изкуството може да обедини хората

"Пътеводител" за разнообразни практики с отделни общности в България и Европа ще бъде представен през май

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 374

Първият етап от проекта "Обединени чрез изкуство" ще се състои днес и утре, 15 и 16 март, от 10 до 17 ч. в галерия "Сердика" в София. Двудневният форум ще постави началото на събиране на колекция от артистични практики за работа с различни общности, за интегрирането и по-интензивното участие на разнородни групи в културните процеси на града. Първата част включва конференцията "Обединени чрез изкуство" с участието на артисти и културни оператори, които чрез творческа дейност правят опит да компенсират различни видове социално неравенство, да премахнат фокусирането върху етнически, религиозни, социални и физически различия. Специалните гости Алексис Джонсън и Мег Бадорек-Мишчук от Великобритания ще представят опита си в тази сфера.

Мег Бадорек-Мишчук е сред ръководителите на Middle Child Theatre, чиято типична дейност е да разширява театралното преживяване до пълния комфорт на аудиторията. В техните представления публиката може да действа свободно по време на това, което трупата определя като гиг-театър. Алексис Джонсън е част от екипа на артистичната група "Walk the Plank", която близо 30 години създава градския парад в Манчестър и събира на едно артисти, пиротехници и инженери, включвайки представители на различни местни общности.

Срещата в София ще се превърне в своеобразно отворено пространство за споделяне на идеи и опит. Проекти, свързани с деца в риск, възрастни, мигранти, хора в неравностойно положение и местни общности ще представят Снежина Петрова ("Медея"), Християн Бакалов ("Pure"), Стефан А. Щерев (Квартално радио), Възкресия Вихърова (Премълчаното разказано), Наталия Цекова, Ашод Дерандонян (Заслушай се), Васил Спасов (Театър "Цвете"), Малка театрална компания в Габрово, Мануела Саркисян (Джобни чародейства), Павилион 19, Деница Езекиева (Изкуство в контейнер) и др.

Заключителният етап ще бъде създаването на "пътеводител" за разнообразни практики на работа с отделни общности в България и Европа. Подобна карта ще освети добри примери, които спомагат повишаването на толерантността в обществото. Пътеводителят ще бъде представен през май и ще бъде достъпен онлайн, научи ДУМА от Демна Димитрова, пиар.

Отлагат магистрала "Струма" за 2030 г.

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 98

БНБ очаква рекордно висока инфлация

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 98

МВФ: Търговските войни отнемат 0,3% от растежа

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

ОИСР отложи приемането на България

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 98

Осмина се борят за поста на Мей

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 98

НАТО разработва нова стратегия срещу Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 98

Ирландия подкрепи по-лесните разводи

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 98

Кратки новини

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 98

Магарета летят из облаците

visibility 75

/ брой: 98

Докога ще задаваме само въпроси

автор:Зорница Илиева

visibility 74

/ брой: 98

Български бизнес в Лондон

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ