08 Април 2020сряда16:15 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимка "Книговище"

Как да мотивираме детето си да чете

По време на виртуалното обучение "Книговище" пуска безплатно до края на годината своята онлайн игра

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 241

"Книговище" ще улесни родителите, учителите и децата по време на дистанционното обучение в страната. Онлайн играта, която от май 2019 г. привлече над 10 000 деца да се състезават да отговарят на въпроси върху любимите си книги, ще бъде безплатна до края на учебната година. По време на виртуалното обучение "Книговище" отваря ресурсите си, за да могат учители и родители да насърчат децата да четат и осмислят прочетеното, научи ДУМА от Искра Джанабетска.  

"Книговище" предизвиква малчуганите да четат книги насаме и далеч от компютъра и едва след това да играят в платформата на въпроси и отговори. Над 700 са заглавията, за които вече има въпросници в нея. Те са за деца от I до VII клас и включват както задължителна за учениците литература, така и много странични художествени и научнопопулярни текстове. Част от въпросниците са създадени от самите деца. С онлайн играта те трупат точки и награди и се състезават със съучениците си, а учителят им поставя цели и ги насърчава с дигитални грамоти. 

Освен на сайта www.knigovishte.bg, платформата ще бъде достъпна и от създадената от МОН платформа за дистанционно обучение https://edubg2020.wixsite.com/edubg, която обединява безплатните електронни образователни ресурси в страната.

Как работи играта? Детето влиза в своя профил в "Книговище" и намира въпросниците към книгите, които вече е прочело. Те са подредени по трудност и се решават за определено време. Правилните отговори носят определен брой точки, а неправилните отнемат. В извънредни ситуации детето може да помоли за рестарт на лошо решен въпросник. След като го реши, то вижда как се справя спрямо останалите.

Профилите на децата под 14 г. се създават от родител или учител. Платформата позволява и създаването на групови профили от страна на родители, учители, библиотекари, детски центрове, клубове по интереси и всякакви други групи, обединени от любовта към четенето. Освен че се забавляват, докато учат, в "Книговище" децата могат да водят личен читателски дневник, да качват свои рисунки по прочетените текстове, да създават въпросници и да споделят мнението си за книгите.

https://www.youtube.com/watch?v=fZlLgPxVsEc 

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 259

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ