19 Септември 2020събота12:11 ч.

Снимка БНР

Изложба в СГХГ за "БАЗА 2020"

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 13

Международната мрежа Награди за млади художници (YVAA) е основана през 1990 г. и е една от най-устойчивите програми за културен обмен между САЩ и Централна и Източна Европа. Наградата "БАЗА" в България се ръководи от Института за съвременно изкуство - София, и фондация "Едмонд Демирджиян", партньор е Софийската градска художествена галерия. Конкурсът е ежегоден. В него могат да участват художници до 35 г., които кандидатстват с портфолио. Жури с двегодишен мандат номинира между четири и осем участници. Изложбата на номинираните автори се провежда в СГХГ. Наградата е двумесечно пребиваване на един художник от България в Ню Йорк. Носителите на наградата имат възможност да се представят със самостоятелна изложба в галерията на ИСИ - София. Мария Налбантова e носителка на Наградата "БАЗА" за 2020 г. (на снимката). Членовете на журито т.г. са Десислава Димова (куратор), Ирина Баткова (куратор), Биляна Рубинова (художник и куратор), Миряна Тодорова (художник), Мартин Пенев (художник). Изложбата в СГХГ на номинираните художници Наталия Йорданова, Явор Костадинов, Мария Налбантова, Боряна Петкова, Kalas Liebfried (Калоян Любомиров) ще продължи до 30 август.

Наталия Йорданова e родена през 1991 г. в София. Следва фотография в НАТФИЗ и продължава образованието си в Хага и Амстердам, където живее. Явор Костадинов е роден през 1993 г. в Пловдив, където живее и работи. Завършва живопис в НХА. Мария Налбантова е родена през 1990 г. в София, където живее и работи. Завършва НХА. Боряна Петкова (р. 1985) учи в НХА и в Училището по изкуства в град Валансиен, Франция. Живее и работи в Париж. Kalas Liebfried (Калоян Любомиров) е роден през 1989 г. в Свищов. Учи философия, а по-късно скулптура и медийни изкуства в Мюнхен, където живее и работи.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 774

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 385

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 744

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ