26 Май 2019неделя13:12 ч.

ново:

Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение. Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение.

Кандидатите за евродепутати Иван Кръстев и Цветелина Пенкова, депутатите Крум Зарков и Георги Гьоков и експерти от левицата се срещнаха с представители на КНСБ. Те обсъдиха възможностите за защита на работниците, възнагражденията и условията на труд в Бъл

Иван Кръстев: Oбщата ни цел е защита на работниците

Социалистите настояват правителството да защити "енергийното сърце" на България

/ брой: 93

автор:Аида Паникян

visibility 351

Допирна точка и обща цел на БСП и КНСБ е защитата на работниците, стана ясно след среща между ръководството на конфедерацията, кандидатите за евродепутати Иван Кръстев и Цветелина Пенкова, народните представители Крум Зарков и Георги Гьоков и експерти от левицата. На срещата по покана на синдиката стана ясно, че в Манифеста на КНСБ и проекта на БСП "Визия за Европа" има много сходни идеи. Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците, подчерта Кръстев.

Крум Зарков бе категоричен, че колективното трудово договаряне е подходящ инструмент за преодоляване на неравенствата в доходите и в покупателната способност в различните страни членки. Без такъв документ няма как да се борим срещу неравенствата, смята президентът на КНСБ Пламен Димитров. От синдиката настояват българските кандидати за ЕП да подкрепят Рамковата директива за общи критерии за минималната заплата, която да осигурява адекватна покупателна способност.  

От КНСБ поставиха въпроса за съдбата на българската енергетика и за бъдещето на работещите в сектора. Кръстев подчерта, че липсват действия на правителството за защита на българското "енергийно сърце". "Ние не искаме да видим родния ни край като демографска икономическа пустиня в каквато се превръщат цели части от страната. Това е въпрос на националната сигурност - около 40% от електроенергията в България се произвежда от трите ТЕЦ-а", категоричен бе той.

Няма ефект от санкциите срещу Русия, категорични бяха и от БСП, и от КНСБ. Затова бъдещите евродепутати от левицата ще работят за отмяната им. "Тезата на БСП винаги е била ясна - ние сме против санкциите срещу Русия. Те не дават резултат", заяви Цветелина Пенкова. Тя подчерта, че като евродепутат ще работи за принципа "Еднакъв труд, еднакво заплащане".

От синдикалната организация настояват да се подсигури правото на стачка като неотменимо право, а колективните права и колективното трудово договаряне да бъдат гарантирани.

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 97

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 777

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 719

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 349

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ