20 Август 2019вторник13:36 ч.

Кандидатите за евродепутати Иван Кръстев и Цветелина Пенкова, депутатите Крум Зарков и Георги Гьоков и експерти от левицата се срещнаха с представители на КНСБ. Те обсъдиха възможностите за защита на работниците, възнагражденията и условията на труд в Бъл

Иван Кръстев: Oбщата ни цел е защита на работниците

Социалистите настояват правителството да защити "енергийното сърце" на България

/ брой: 93

автор:Аида Паникян

visibility 636

Допирна точка и обща цел на БСП и КНСБ е защитата на работниците, стана ясно след среща между ръководството на конфедерацията, кандидатите за евродепутати Иван Кръстев и Цветелина Пенкова, народните представители Крум Зарков и Георги Гьоков и експерти от левицата. На срещата по покана на синдиката стана ясно, че в Манифеста на КНСБ и проекта на БСП "Визия за Европа" има много сходни идеи. Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците, подчерта Кръстев.

Крум Зарков бе категоричен, че колективното трудово договаряне е подходящ инструмент за преодоляване на неравенствата в доходите и в покупателната способност в различните страни членки. Без такъв документ няма как да се борим срещу неравенствата, смята президентът на КНСБ Пламен Димитров. От синдиката настояват българските кандидати за ЕП да подкрепят Рамковата директива за общи критерии за минималната заплата, която да осигурява адекватна покупателна способност.  

От КНСБ поставиха въпроса за съдбата на българската енергетика и за бъдещето на работещите в сектора. Кръстев подчерта, че липсват действия на правителството за защита на българското "енергийно сърце". "Ние не искаме да видим родния ни край като демографска икономическа пустиня в каквато се превръщат цели части от страната. Това е въпрос на националната сигурност - около 40% от електроенергията в България се произвежда от трите ТЕЦ-а", категоричен бе той.

Няма ефект от санкциите срещу Русия, категорични бяха и от БСП, и от КНСБ. Затова бъдещите евродепутати от левицата ще работят за отмяната им. "Тезата на БСП винаги е била ясна - ние сме против санкциите срещу Русия. Те не дават резултат", заяви Цветелина Пенкова. Тя подчерта, че като евродепутат ще работи за принципа "Еднакъв труд, еднакво заплащане".

От синдикалната организация настояват да се подсигури правото на стачка като неотменимо право, а колективните права и колективното трудово договаряне да бъдат гарантирани.

Сидеров обвини ВМРО и НФСБ в заговор срещу Борисов

автор:Дума

visibility 3

Бедственото положение в Свищов остава до петък

автор:Дума

visibility 22

Горещините се завръщат, до 35 градуса днес

автор:Дума

visibility 107

София пръска нови милиони за боклуците

автор:Деси Велева

visibility 193

/ брой: 159

"Росатом" участва в конкурса за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 159

Сред първите сме в света по замърсяване със серен диоксид

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 159

Приключи делото на оманския фонд срещу България

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 158

ООН: В света има 70 милиона бежанци

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 159

Турски военни части влязоха в Сирия

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 159

САЩ обмислят морска блокада на Венецуела

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 159

Кратки новини

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 159

Дете от Свидня и "Надежда"

автор:Лозан Такев

visibility 306

/ брой: 159

"Родна стряха" - минало без бъдеще

автор:Деси Велева

visibility 214

/ брой: 159

Датата

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 159

Ада тепе - рударство на 3500 години

автор:Велиана Христова

visibility 514

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ