История, "овкусена" с прекрасни рецепти
/ брой: 178
"Обяд в Париж" от Елизабет Бард, която издателство "Слънце" публикува в горещите летни месеци, е елегантна любовна история, пропита с хумор и парижко настроение, "овкусена" с прекрасни рецепти. Преводът е на Славянка Мудова.
Елизабет е американска журналистка, която работи в Лондон. Запознава се на конференция с бъдещия си съпруг Гуендал - инженер от Бретан. И започва вълнуваща интернет връзка. Елизабет успява да си намери причина за пътуване до Париж. Нетипично за нея самата, защото се определя като скромна романтичка, тя се озовава в много близки отношения с Гуендал почти на първата среща. Почти, защото всичко се случва преди финалното кафе...
Не след дълго Елизабет събира смелост и се премества при своя любим в Париж, в малък неугледен, но романтичен апартамент. Следва предложение за брак, празненства в Париж и Ню Йорк. И младата съпружеска двойка тръгва по пътя на зрелостта. Постепенно Елизабет разбира кои са истинските житейски ценности. Опознава Париж и парижани, техните маниери и култура, прониква в тайните на французойките за стройна фигура, наред с изключителните им готварски умения. Преживява и трагични събития, помъдрява.
Изпълнена с впечатляващи описания на Париж и Ню Йорк, наред с интересната история, книгата ни изпълва с мечти за среща с истинския любим и приятел, за пътешествия, за един по-цветен живот.
Елизабет Бард е американска журналистка, кореспондентка в Париж на вестниците "Ню Йорк таймс" и "Интернешънъл хералд трибюн".