14 Юни 2024петък02:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова: Принципът парите следват ученика трябва да отпадне. Болниците да не са търговски дружества

автор:Дума

visibility 2629

„Преди всичко приемете уважението ми, че вие сте достойни хора дошли днес тук, за да почетем паметта на тези герои. Не ви плаши нито студ, нито дъжд. Защото живеем във време на забрава, на безпаметност, на замяна на история, подмяна на учебници. И възпитание на цяло младо поколение, което няма да помни някой ден род и отечество. Затова имаме мисия ние българските социалисти да кажем, че няма да позволим нито един паметник повече да бъде разрушен. Няма да позволим българската история и героизъм да бъдат забравени и заличени в паметта на българския народ.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Белица.

Тя бе категорична, че благоевградския край е бунтовен. „Виждам, че и днес го показваме, защото тук са умирали българи за доброто на България. А днес българи продават България за свое лично добро. Затова ние имаме мисия, трябва да събудим народа от апатията, в която го държат. Да го освободим от оковите на страха. Вие го знаете и аз го виждам – в 21 век хората се страхуват да имат различно мнение, страхуват се да се борят за свободата и независимостта си. В 21 век в оковите на страха. Други хора, които са отчаяни, че нищо добро не се случва са обзети от апатия и безразличие", добави лидерът на социалистите.

„Ние не просто отиваме на избори, ние не просто съществуваме в политиката. Ние сме единствената алтернатива. Да, много ни хулят и удрят.

 Те го правят точно затова – да ни няма, да няма честни българи, които да казват истината на своя народ. Днес се изправям пред вас като председател на партията, като водач на  тези прекрасни хора. Мога да отчета, когато БСП управлява – го прави с грижа за хората. В кратките 8 месеца като бяхме в управлението, благодарение на  нас българските социалисти  младите семейства изпращат децата си на детска градина безплатно, учениците получават учебници безплатно. Всяко дете получава помощ при тръгване на училище. Майчинството за втората година се увеличи. Младите хора, които имат деца и работят плащат по-малко данък. Работниците получиха увеличение на минималната заплата и 200 лева ваучери за храна, а пенсионерите близо 30% увеличение на пенсиите. Ние изпълнихме в управлението всичко, което говорим преди изборите. Ние се грижим за хората“, обясни Нинова за приоритетите на БСП и част от постигнатото от партията, когато социалистите са управлявали.

По нейните думи, за да го има всичко това е необходима развита икономика. „И тук се доказахме – по време на управление на БСП за пръв път България беше на 1-во място по индустриален растеж в Европа. Докато бях министър германския колега се изненада, че Германия изостава, а ние малка България ги надминаваме. БСП иска държавата да си влезе в ролята – да се грижи за държавните предприятия, хората да не бъдат освобождавани от работа. Доказахме, че го можем. По време на управлението, в което участвахме бяхме коректив и спирачка на всичко, което се сътвори след това. ПП-ДБ предадоха хората . Второто, с което заставам днес с чисто лице и сърце пред вас:  ние сме единствените, които в последните 10 години не се съюзихме с мафията и паралелната държава и не правехме тайни и скрити договорки на ваш гръб. Можехме да имаме председател на парламента, да имаме министри и обществени поръчки, но с цената на предателството към българския народ. Не ви предадох, не се продадох. Единствени останахме алтернатива на тази паралелна държава“, добави Нинова.

„Днес можем достойно да застанем пред хората и да кажем, че това сме българските социалисти - Когато управляваме се грижим за вас, когато сме в опозиция не ви предаваме. Днес отново живеем във времена на война и имаме мисия да не допуснем България да бъде въвлечена във война. Искаме мир и спиране на военните действия в Украйна. Искаме възстановяване на отношенията с Руската федерация, искаме развитие на икономиката и земеделието, искаме социална държава. Образованието ни е под всякаква критика, растат неграмотни деца. Но ние знаем какво трябва да се направи – да се премахне принципа парите следват ученика. Докато го има този принцип ще се подържат кухи бройки. Трябва да се направи по един учебник по предмет за един клас и в него да пише истината за нашата история и да се учат българските класици. Има държавна печатница, която фалира, но учебниците се печатат в частните печатници, защото те връщат комисионни. Здравеопазването е кърпене на парче. Докато болниците са търговски дружества – нищо няма да се оправи в здравеопазването. Тези, които цял живот са плащали осигуровки да не доплащат като отидат в болница. Искаме единен търг за лекарства. Не може в държавната болница едно лекарство да струва 1 лев, а в частната 10 лева. Искаме българската земя да храни българския народ, може. Искаме нашите земеделски стопани да имат еднакви субсидии с европейските,за да не ядем гумени домати от чужбина. Искаме и ние да сме равноправни в Шенген, защото сме изпълнили всички условия, а не да ни поставят допълнителни изисквания  да приемаме мигранти“, коментира лидерът на БСП за приоритетите на партията след изборите.

Тя бе катеогрична, че предстои голяма промяна в Европа на тези европейски избори. „Една от първите ни задачи е да не позволим решенията там да се взимат с мнозинство, а да се взимат единодушно както досега. Стигне ли се до там, ние ще бъдем изключени от вземане на ключовите решения. Това, което казваме не е антиевропейско поведение – това е грижа за бъдещето на ЕС и желание да бъдем равнопоставени. Други партии се окичиха с евроатлантизъм. Абсолютен параван за кражби и корупция. Крадат, разтурят държава и институции, но излизат и казват, че са евроатлантици. допълни председателят на БСП.

„Последните 9 месеца бяха загубени за България. Моделът ГЕРБ и Борисов се върнаха с пълната си сила, допълнени с ПП-ДБ и ДПС. Всичко се върна назад. А нашата мисия е да водим България напред и ние знаем как. Можем да управляваме и го доказахме. Каквото обещаваме го изпълняваме.  Ние се борим за стабилна, спокойна и достойна България в мирна Европа, но няма да стане без всички вас. Ние сме достоен народ и само от нас зависи да вземем съдбата си в свои ръце и да живеем достойно. А това може да стане, ако подкрепите БСП и Коалиция БСП за България с номер 24“, каза в заключение Корнелия Нинова.

Собственици на празни жилища ще плащат такса водомер

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 110

Ограничават броя на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 110

40 лв. за нощувка в къмпинг

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 110

"Булгаргаз" не успя да продаде газов капацитет

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 110

Крайнодесни и леви бойкотираха Зеленски

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 110

Германия е близо до задължителната казарма

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 110

В Испания влезе в сила законът за амнистията

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 110

Накратко

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 110

Няма спасение

автор:Мая Йовановска

visibility 309

/ брой: 110

За децата ни

автор:Аида Паникян

visibility 299

/ брой: 110

Компрометираните "европейски идеи"*

visibility 248

/ брой: 110

Фалитът на КТБ - десет години по-късно

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ