01 Юни 2024събота11:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стойнев в Казанлък: Свобода и хоризонт пред българския бизнес ще има, ако зад него стои стабилна държавна подкрепа

автор:Дума

visibility 2868

„Това са поредните избори и ако говорим за нагласа, бих казал, че е време мнозина политици да си променят нагласите. Следи изборите да работят за България, а не за частни, партийни, групови интереси, за интереси на "сглобки", за интереси на "проекти". Държава не се управлява като фирма, нито се управлява силово. Държава се управлява с разумна сила и с отговорност за националните интереси.“ Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора по време на среща с граждани на Казанлък.

Според него е време в политиката да се върне разума след разочарованието от проекта ПП и от статуквото ГЕРБ и ДПС.

„След изборите има една основна тема - политическа стабилност и консенсус и бързи мерки за социална стабилност и щит пред икономиката ни. Ние работим в тази посока и преди тези избори - цената на тока за домакинствата няма да поскъпне именно заради отлагането на либерализацията, което парламента гласува по предложение на БСП. След изборите обещаваме още от същото – отговорност пред националния интерес и грижа за хората“, каза още Стойнев.

Освен върху усилията на БСП за предоговаряне на Зелената сделка, той акцентира и върху силната социална програма на БСП с особен фокус към младите хора и програмата за подкрепа на българския бизнес.

За адекватната социална политика, освен политици с отговорност и знание как се прави, е необходима и стабилна икономика, каза още Стойнев.

Стойнев говори за свобода и хоризонт пред българските инвеститори и предприемачи и за свобода пред българската икономика, която най-сетне да получи възможност да изпълни потенциала си. „Тук имам предвид не само спиране на рекета и административните тежести. Да, еврофондовете са важни, но като се „специализираме“ в усвояването им, не виждаме и друг потенциал и други инструменти. Българска банка за развитие може да привлича един финансов ресурс и да финансира публичните политики на правителството. Тук говорим за строеж на магистрали, мостове, пристанища, за хидромелиорации - тези пари могат да послужат за преодоляване на регионалните различия и за свързаността на икономиката ни така, че бизнесът да работи ефективно“, заяви Драгомир Стойнев. 

 
 

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 594

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 569

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 849

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 625

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 625

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 645

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 618

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ