08 Юли 2020сряда11:32 ч.

Хората с ниски заплати купуват повече на промоция

/ брой: 211

автор:Дума

visibility 796

Хората с ниски доходи купуват повече на промоция. Две трети от българите купуват храни, които не консумират и след това ги изхвърлят, показва изследване на журналиста Димитър Събев съвместно с УНСС. "Интензивността, с която маркетингът ни убеждава да купуваме продукти, е равна на интензивността на изхвърлянето накрая. Има силна статистическа зависимост между двата индекса, отбеляза Събев, цитиран от БНР. Хората с най-ниски доходи са най-уязвими за неблагоприятни маркетингови въздействия, подчерта Събев. "Хората, които имат доходи под хиляда лева в домакинството, те са по-склонни да купят продукт на промоция, който след това ще се окаже некачествен и ще го изхвърлят, т.е. бедните са по-уязвими. За разлика от тях хората с високи доходи, над 5 хиляди лева, по-внимателно си разпределят парите и по-рядко ги дават за глупости."

Клиенти на лотарията са най-уязвимите групи. Хората с високи доходи не си купуват лотарийни билети, показват още данните. "Правят го най-уязвимите три групи - хората с доходи под 1000 лева и под 500 лева, хората, които живеят в малките градове, съответно имат по-малко житейски хоризонти и трето хората, които са млади, на възраст до 25 години. Над 50% от хората до 25 години в нашата анкета отговарят, че имат опит с търкане на талончета", обяснява Събев. 

Данните показват още тенденцията млади, добре образовани хора с високи доходи да се завръщат към земята и да затварят буркани. 

 

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 128

Внасяме 32 хиляди тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 128

ЕК: България ще се възстанови по-бавно от очакваното

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 213

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 259

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 181

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ