20 Август 2019вторник12:52 ч.

Хаос и мистерии

/ брой: 92

автор:Евгени Гаврилов

visibility 49

"Според мен тол системата за товарните автомобили няма да работи коректно." "Фирмата, разработила системата, има сериозна вина за случилото се. Тя е разработена от дъщерни фирми на австрийската "Капш". По-сериозната вина обаче е на държавата, АПИ и МРРБ, които практически не са водили процеса по правилния начин." "Тази система не е нищо особено. Един от много важните въпроси, на който няма отговор - колко е платено за нея. Убеден съм, че са платени стотици хиляди, а това е система, която се изгражда буквално за няколко месеца с доста по-малка инвестиция." "Ако една фирма иска да спечели обществена поръчка, тя трябва да даде съответния подкуп на съответното място. Тя няма никакъв стимул да завърши проекта качествено в срок, тъй като тя знае, че хората, които я контролират, са получили пари от нея и те имат стимул тази фирма да продължи да работи с тях. Това е една от причините системата с винетките да претърпи това фиаско." 

Това са все думи на IT специалиста Иво Мирчев от началото на годината, които времето доказа. Пълен хаос цари в подготовката на тол системата за камиони, която трябва да влезе в действие от средата на август. Все още не са монтирани контролните рамки, няма яснота и карта на пътищата, по които камионите ще бъдат таксувани. Цената на километър също не е определена. Регионалният министър направи една среща с превозвачите, но до съгласие така и не се стигна. За сметка на това обаче има мистериозни индикации, че хаосът е създаден нарочно и цели отлагането на тол системата. Защото заложените приходи в бюджета от платеното преминаване по пътищата за 2019 г. са едва 200 млн. лв., докато премиерът Бойко Борисов обещаваше над 1 млрд. лв. годишно. Има и очевидна "абдикация" на държавата от нейните задължения. Затова тя свенливо преотстъпва на близка до властта фирма правото да събира такси. Иначе у нас корупция няма. Поне по думите на премиера.

Сидеров обвини ВМРО и НФСБ в заговор срещу Борисов

автор:Дума

visibility 3

Бедственото положение в Свищов остава до петък

автор:Дума

visibility 22

Горещините се завръщат, до 35 градуса днес

автор:Дума

visibility 107

София пръска нови милиони за боклуците

автор:Деси Велева

visibility 193

/ брой: 159

"Росатом" участва в конкурса за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 159

Сред първите сме в света по замърсяване със серен диоксид

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 159

Приключи делото на оманския фонд срещу България

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 158

ООН: В света има 70 милиона бежанци

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 159

Турски военни части влязоха в Сирия

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 159

САЩ обмислят морска блокада на Венецуела

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 159

Кратки новини

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 159

Дете от Свидня и "Надежда"

автор:Лозан Такев

visibility 306

/ брой: 159

"Родна стряха" - минало без бъдеще

автор:Деси Велева

visibility 214

/ брой: 159

Датата

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 159

Ада тепе - рударство на 3500 години

автор:Велиана Христова

visibility 514

/ брой: 158

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ