15 Октомври 2019вторник17:32 ч.

Готвят кибератаки срещу Русия

С предотвратяването им се занимават специалните служби, обяви директорът на СВР Наришкин

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 748

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че службата разполага с данни за подготвяни срещу Русия кибератаки. "С предотвратяване на атаките се занимават специалните служби", уточни той. Наришкин участва в Десетата международна среща на представители на служби, занимаващи се с въпросите на сигурността, която се провежда в Уфа.

Директорът на СВР също така отбеляза, че Русия регистрира опити на Запада да попречи на сътрудничеството й с други страни с помощта на методите на хибридната война. Механизмът на хибридните войни може да се сравни с въздействието върху организма на смъртоносен вирус, чакащ своя час с години, а когато го открият, може вече да е късно за борба, каза той.

Наришкин разказа и как се реализират "цветните революции", тайно направлявани от Запада. По думите му първоначално в една или друга страна по хоризонтален принцип се създават автономни от държавата мрежови структури: обществени, научни, религиозни, творчески, терористични и т.н. Те събират информация за актуални и тлеещи конфликти, остри социални-икономически и други проблеми. Паралелно такива мрежи се използват за въздействие върху обстановката в страната, а при необходимост - за стартиране на деструктивни процеси, смята Наришкин.

"Като спусък може да послужи какво ли не - разпръскване на мирна демонстрация, както се случи в Либия и Сирия, смъртта на обикновен човек от тълпата - като в Гърция или Тунис, машинации при избори - както стана в Грузия или Украйна", добави той.

След това, продължи директорът на СВР, в определено време тези протестни колебания се синхронизират, старата политическа система рухва пред многобройните предизвикателства, а на власт идва нова сила.

"В общественото съзнание по подконтролни канали се внедрява нов модел на поведение, всичко това се съпровожда от мащабна пропагандна кампания в световните медии, която цели да убеди населението в безалтернативността на тези събития, а също така да оправдае външната намеса, ако е необходима", каза той.

Най-добре се видя реализирането на този сценарий във Венецуела, добави Наришкин. Според него става въпрос за създаването на универсален алгоритъм за провеждане на тайни акции за влияние в глобални мащаби. Нещо повече, тази подривна работа се води в непрекъснат режим и не само срещу врагове, но и срещу приятели.

София в топ 20 по най-бързо поскъпване на жилищата

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 197

С 3% поскъпна свинското през септември

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 197

Без подпомагане на животновъдите заради сушата

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 197

Отиде си голям приятел на България

автор:Велиана Христова

visibility 579

/ брой: 197

Мутрокрация

автор:Йонко Бонов

visibility 298

/ брой: 197

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ