20 Февруари 2019сряда03:39 ч.

ГЕРБ си водят записки по "Визия за България"

Кметове и представители на управляващите в Ловешко следят внимателно срещите на БСП с обществеността

/ брой: 238

автор:Юлия Кулинска

visibility 829

Кметове, техни заместници и лидери на ГЕРБ присъстват на срещи в Ловешка област, на които БСП представя "Визия за България". Това съобщи за ДУМА депутатът от левицата Милко Недялков. Градоначалникът на Луковит Иван Грънчаров, който е и общински лидер на партията на Бойко Борисов, е бил на цялата дискусия по проекта. Той не е взел участие в разговора с жители на града, но е слушал внимателно и прилежно си е водил записки. По-рано в дебатите по документа на БСП активно се е включила подкрепената от ГЕРБ кметица на Ъглен Таня Гетова. Тя е поставила пред депутатите от "БСП за България" Димитър Данчев и д-р Илиян Тимчев въпроса за развитието на малките населени места. Зам.-кметът на Угърчин Мария Динова - пак от партията на Борисов, също е проявила интерес и е присъствала на разговора на социалистите Станислав Владамиров и Любомир Бонев с жители на града.

В Ловеч пък дебатите по Визията са преминали под зоркия поглед на лидера на ГЕРБ Игнат Игнев и на активисти на местната организация на неговата партия, които слушали с интерес и чинно си записвали тезите на левите депутати Жельо Бойчев, проф. Георги Михайлов и Милко Недялков. "Съжалявам, че обсъждането на "Визия за България" в страната засега се преустановява, защото интересът, който представители на ГЕРБ в Ловешко проявяват към проекта, може да се превърне в обединителна сила за нацията", коментира Недялков.

По време на обсъждането представители на бизнеса в Ловеч заявиха, че никъде в Европа няма правителства, които да не подкрепят собствените си предприемачи, разказа още Недялков. Хората са категорични, че са им необходими ред и сигурност, за да работят, а не да се мери с различен аршин според ситуацията. "Станахме счетоводители, вместо да работим. Административната тежест е много голяма - по цял ден пращаме справки. А тези, които трябва да бъдат проверени, не ги закачат", казали предприемачите. 

Участниците в разговора са поставили въпроса и за вноса на работна ръка, както и какво се случва с електронното правителство, което от години се прехвърля от институция на институция и все още го няма, а е обещание на управляващите. Като основни проблеми предприемачите са посочили ниските заплати и изтичането на кадри в чужбина, заради по-добрите условия и заплащане.

"Казах на хората, че трябва да се предприемат мерки за стимулиране на родното производство и купуването на български и местни стоки и услуги. България е богата страна и във всеки регион има специфични и характерни производства. Предложих всеки град да подеме инициатива да рекламира собствените си производства. Така ще се създаде не само конкурентна среда, но и стимул за отделните работодатели", заяви Недялков. 

Подкрепата си за "Визия за България" са изразили още жители на Троян, Луковит, Априлци, Дерманци и Ъглен на среща със зам.- председателя на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева и депутатите д-р Валентина Найденова, проф. Румен Гечев, Радослав Стойчев и Иван Ибришимов.

    

Парламентът е пред разпад

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 35

България се поклони пред Левски

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 35

29 тона отрови са изхвърлени край гара Яна

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 35

Американски мита върху европейския автомобилен внос

автор:Дума

visibility 57

Очаквано Караиванова си тръгва от КФН

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 35

БДЖ пуска в движение ремонтирани вагони

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 35

Меркел разтревожена от натиска на САЩ

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 35

Шестнадесет щата съдят Тръмп

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 35

ЕС: Ще позволим отлагане на "Брекзит"

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 35

МПЦ поиска автокефалност

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 35

Картел или контрабанда - изберете сами

автор:Евгени Гаврилов

visibility 125

/ брой: 35

"OBUVKI.BG"

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 60

/ брой: 35