04 Август 2020вторник12:06 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Есе за България на световната сцена пишат участниците в "Посланик за един ден"

автор:Дума

visibility 1022

Участниците в тазгодишната инициативата „Посланик за един ден“ ще трябва да напишат есе или да заснемат видеоклип, който да отговори на въпроса: Ако бяхте посланик за един ден, как бихте популяризирали България на световната сцена?”, предаде БГНЕС.
Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс представиха инициативата „Посланик за един ден”. Целта на инициативата, която се провежда за трета поредна година под патронажа на вицепрезидента, е да окуражи момичета от цяла България да изразят своите възгледи по широк спектър от значими за обществото въпроси. Тазгодишният фокус на „Посланик за един ден“ е образът на България на световната сцена.
Посланик Хопкинс обясни, че това е един конкурс, в който могат да участват за момичета на възраст от 14 до 18 години от цялата страна. „Целта ни е да ги окуражим, да им дадем стимул да помислят за кариера в областта на дипломацията, да бъдат амбициозни и да мислят с широк обхват”, посочи тя. Тази година момичетата ще трябва да напишат есе или да заснемат видеоклип, и с тях те трябва да отговарят на въпроса: Ако бъдат посланик за един ден по какъв начин биха популяризирали България на световната сцена?
„Целта е да бъдат насърчени да се замислят върху начина, по който те биха популяризирали страната си в различните области от нашия живот. Те също така ще имат възможност да работят с жена посланик. Имаме тази година 17 държави, които ще се включат в тази инициатива”, обясни Хопкинс.
Победителките в конкурса ще имат възможността да почерпят вдъхновение от дами посланици, като се запознаят отблизо с тяхната дейност. Победителките ще участват и в двудневна програма във Виена. Както миналата година, вицепрезидентът ще работи с победителка в конкурса и ще посрещне всички победителки в президентството.
Вицепрезидентът Илияна Йотова припомни, че първата инициатива беше посветена общо казано, рамката беше равенството между половете и какво биха направили младите момичета за изравняване на възможностите, ако бяха посланици за един ден. Втората година беше посветена на друга широка тема– как биха променили света, ако са посланици за един ден. „А тази година, благодаря специално за темата на г-жа Хопкинс, защото тя ще трябва да представи България през очите на тези младите хора, на тези млади момичета, не само тук в България, но и навън във Виена пред различни международни организации където те ще имат възможността да говорят и да защитят своята теза”, подчерта вицепрезидентът.
Крайният срок за кандидатстване е 23:59 ч., 12 януари 2020 г. Не може да се кандидатства в конкурса след тази дата. Победителките в конкурса ще бъдат избрани въз основа на тяхното есе или видео на анонимен принцип по преценка на жури, състоящо се от служители на Британското посолство и независими членове. Броят на победителите ще бъде 18.

Румен Гълъбинов: Кризата е безпрецедентна

автор:Дума

visibility 87

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 147

Земевладелците: Нов налог за земята може да доведе до фалити

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 349

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 346

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ