24 Януари 2020петък05:14 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Есе за България на световната сцена пишат участниците в "Посланик за един ден"

автор:Дума

visibility 618

Участниците в тазгодишната инициативата „Посланик за един ден“ ще трябва да напишат есе или да заснемат видеоклип, който да отговори на въпроса: Ако бяхте посланик за един ден, как бихте популяризирали България на световната сцена?”, предаде БГНЕС.
Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс представиха инициативата „Посланик за един ден”. Целта на инициативата, която се провежда за трета поредна година под патронажа на вицепрезидента, е да окуражи момичета от цяла България да изразят своите възгледи по широк спектър от значими за обществото въпроси. Тазгодишният фокус на „Посланик за един ден“ е образът на България на световната сцена.
Посланик Хопкинс обясни, че това е един конкурс, в който могат да участват за момичета на възраст от 14 до 18 години от цялата страна. „Целта ни е да ги окуражим, да им дадем стимул да помислят за кариера в областта на дипломацията, да бъдат амбициозни и да мислят с широк обхват”, посочи тя. Тази година момичетата ще трябва да напишат есе или да заснемат видеоклип, и с тях те трябва да отговарят на въпроса: Ако бъдат посланик за един ден по какъв начин биха популяризирали България на световната сцена?
„Целта е да бъдат насърчени да се замислят върху начина, по който те биха популяризирали страната си в различните области от нашия живот. Те също така ще имат възможност да работят с жена посланик. Имаме тази година 17 държави, които ще се включат в тази инициатива”, обясни Хопкинс.
Победителките в конкурса ще имат възможността да почерпят вдъхновение от дами посланици, като се запознаят отблизо с тяхната дейност. Победителките ще участват и в двудневна програма във Виена. Както миналата година, вицепрезидентът ще работи с победителка в конкурса и ще посрещне всички победителки в президентството.
Вицепрезидентът Илияна Йотова припомни, че първата инициатива беше посветена общо казано, рамката беше равенството между половете и какво биха направили младите момичета за изравняване на възможностите, ако бяха посланици за един ден. Втората година беше посветена на друга широка тема– как биха променили света, ако са посланици за един ден. „А тази година, благодаря специално за темата на г-жа Хопкинс, защото тя ще трябва да представи България през очите на тези младите хора, на тези млади момичета, не само тук в България, но и навън във Виена пред различни международни организации където те ще имат възможността да говорят и да защитят своята теза”, подчерта вицепрезидентът.
Крайният срок за кандидатстване е 23:59 ч., 12 януари 2020 г. Не може да се кандидатства в конкурса след тази дата. Победителките в конкурса ще бъдат избрани въз основа на тяхното есе или видео на анонимен принцип по преценка на жури, състоящо се от служители на Британското посолство и независими членове. Броят на победителите ще бъде 18.

Каша във властта заради хазарта

автор:Ростислава Иванова

visibility 104

/ брой: 16

Кабинетът прие плана за Перник, чака се решение от СОС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

България остава начело в ЕС по корупция

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 16

Имотите в София са поскъпнали със 7,13% през 2019 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 16

С дронове щели да контролират чумата по свинете

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 16

Китай затвори 5 опасни града

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 16

Кратки новини

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Асен Личев: Перник има вода за 55 дни

автор:Ростислава Иванова

visibility 90

/ брой: 16

Да крадат, важното е да Му служат

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 16

ГЕРБ превърнаха страната ни във воняща клоака

visibility 163

/ брой: 16

Прозъбени баири

visibility 70

/ брой: 16

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ