29 Юли 2021четвъртък06:37 ч.

Експресът на властта

/ брой: 53

автор:Деси Велева

visibility 58

Учители и родители тези дни пак са изправени на нокти в очакване на дълбокомъдрени управленчески решения за бъдещето на учениците. Цялата образователна система е добре запозната с похватите на третиране и планиране от страна на властта и ужасът от несигурната присъда е повсеместен. 

За да увеличи напрежението, когато здравните власти планират затваряне на училищата, нечия чиновническа глава пусна през Регионалното управление по образование на София поредната спешна анкета до родителите. За няколко часа те трябваше да отговорят какви са нагласите им за преминаване на децата от началното училище в дистанционна форма на обучение. Пълен шок! Това е единствената реакция, която може да предизвика подобна неадекватна стъпка, направена в напълно неподходящ момент. Единственото, което предизвика тя, бе хаос, раздразнение, недоумение, водещи до агресивни вербални прояви от родителите. 

Какво точно питат чиновниците? Какво искат да знаят и защо им е да го знаят? Как с експресни допитвания очакват да разберат нечии нагласи и ще си правят ли труда да ги тълкуват? Или просто търсят начин да прехвърлят отговорността другиму? Това стана много модна тема в последно време - друг да реши, друг да поеме риска и накрая друг да отнесе наказанието. Пореден пример за тотално, завършено безсилие от държавни институции, от които очакваме да правят политика и да управляват системата. Тя обаче не е като експресен влак, който бърза за някъде, уж трябва да е по-комфортен и да осигурява по-добри условия. На практика бързината никога не е била приятел на образователния процес. 

Господа управляващи, координирайте си решенията, предначертайте действията си и планирайте... Защото няма по-лоши и зли същества от разлютените майки. Даже Алибегов не им е конкуренция. Ще ви скочат и ще ви съборят. 

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 144

Поскъпват чадърите по претъпканите плажове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 144

"Бyлгapтpaнcгaз" ce paзплaщa пpeдcpoчнo за "Бaлкански поток"

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 144

Приземяване

автор:Ралица Николова

visibility 116

/ брой: 144

Зараза от незнание или от нежелание?

автор:Аида Паникян

visibility 149

/ брой: 144

Минаха години...

автор:Лозан Такев

visibility 126

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ