03 Юли 2020петък01:46 ч.

Дресьорът на болонки

/ брой: 82

автор:Александър Симов

visibility 1893

Бойко Борисов притежава качество, което трябва да му бъде признато. Той знае великолепно как да разиграва умните и красивите и то по начин, по който цирков дресьор кара лаещи болонки да скачат и джафкат по негова команда.
Поредният медиен фишек, който Борисов пусна, накара цялата виртуална десница мигом да забрави, че до вчера му се нахвърляше като вампир на кръв, и да започне да ръкопляска на изявленията му, че нито той, нито Цветан Цветанов ще бъдат кандидати за президент.
Много е трудно да се каже дали Борисов говори истината или просто милва десните си болонки по перчемчетата, за да ги приспи до мига, в който президентската надпревара стане наистина ожесточена. Да се довериш на изявление на премиера е все едно да тръгнеш с превръзка на очите из минно поле, но българската десница е умна само на думи, докато в политическия смисъл на думата интелектът й е сравним с този на буболечките. Точно на това разчита Борисов, когато стартира всяко свое медийно шоу.
Тук маневрата има ясни очертания. Борисов сваля огъня от себе си, натиква Цветанов зад гърба си и пуска адреналиновата инжекция на десницата, която ще подскача няколко дни като първолак, предозирал със захарните продукти. Понеже всички знаем колко е единен Реформаторският блок, в следващите няколко месеца в дясното пространство ще започнат граждански войни за президентската кандидатура. В крайна сметка, след като в РБ се натровят от миризмата на политическа стръв, "единно" ще стигнат до три или четири имена, около които ще има допълнително битки. И точно тогава ГЕРБ пак ще изплуват на сцената, когато решат да извадят от тъмнината на европейското безвремие Кристалина Георгиева и да я поднесат като лакомство на изтощената от битки десница. Това, че тя е просто една кукла на конци, няма да има значение. Болонките ще са доволни, ще махат с опашки и ще джафкат. Някои от тях пак могат да почнат да пишат хубави статуси за Б.Б. Тъмно и неясно нещо е любовта.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 115

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 97

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 797

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ