04 Април 2020събота15:53 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Дране

/ брой: 42

автор:Мая Йовановска

visibility 370

След като бяха вдигнати, макар и не навсякъде, общинските данъци на автомобилите, се задава ново дране. Ще въвеждат екокатегории за колите. И най-цапащите няма да имат право да се движат в градовете, когато въздухът е замърсен. Който си кара колата в такъв ден - глоба. Това властта обосновава с желанието да осигури по-чист въздух. Няма нищо лошо ние и децата ни да дишаме по-чист въздух, но това реално няма как да се случи, а и ще постави в доста тежко положение голяма част от гражданите и то най-бедните. Мнозина са принудени по различни причини да използват автомобилите си - най-често доста стари, за да стигнат до работните си места. Или където и да е другаде. Например спешно до болницата. Ами инвалидите?

Въпреки непрестанното биене в гърдите на столичната кметица Фандъкова, градският транспорт е неудобен, проблемен и скъп. Само с един зелен билет в дните на замърсяване няма как да се привлекат повече хора към него. Що не смъкнете цената? 

Държавата години наред не обръщаше внимание на факта, че България се превърна в контейнера за автомобилни отпадъци на Европа заради ниските ни покупателни възможности. И сега тя е "обзаведена" с най-стария автопарк и безброй автогробища. Средната възраст на колите е 20 г. Който не може да си купи нов автомобил, а това са повечето граждани, ще бъде допълнително наказан финансово. Сиреч, най-бедният ще плаща най-много. Да не говорим колко струва на държавата, т.е. на всички нас унищожаването на отпадъците от старите автомобили. За това не се говори.

Ще има ли ефект обаче? Държавата отново иска да демонстрира грижа за въздуха, но резултат няма да има. След като няма намерение преди това да се  погрижи по някакъв начин за най-бедните. И така хем ще събира пари от хората, хем въздухът ще остане мърсен, защото народът няма пари за нови коли. Дрането продължава.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 0

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 467

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 900

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 696

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 418

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ