28 Май 2020четвъртък11:41 ч.

Доверието в промишлеността се срина през март

/ брой: 66

автор:Дума

visibility 851

Индексът на доверие в промишлеността в България изгуби над 33% спрямо стойността си през февруари, като през март достигна минус 4,4%, сочат последните данни на НСИ. Доверието на потребителите също е много ниско, но данните на институцията са от последното тримесечие на 2019 г, когато показателят е на минус 24,4%. 

След два месеца на оптимистични очаквания за продажните цени в промишлеността, през март този индикатор също вече е в отрицателна територия, понижавайки се до минус 1,1%.  Очакванията за цените на дребно също бележат драстичен спад от 60% на месечна основа - между февруари и март те се понижават от 11,1 до 3,4%. 

Поръчките от чужбина в промишлеността са на отрицателен баланс от минус 26,5%, като те са трайно в отрицателна територия също поне от средата на миналата година, предаде money.bg. Търговското салдо е на минус 42,2 млн. евро през януари, който е последният месец, за който има данни.

Инфлацията, измерена чрез хармонизирания индекс на потребителските цени, през февруари е нараснала с 3,1% на годишна основа, което е с 0,3 процентни пункта по-ниска стойност от предишния месец.

Стефан Бурджев: БСП има план за Северозапада

автор:Дума

visibility 14

СОС гласува промени в бюджета на София

автор:Дума

visibility 99

„Нисан“ закрива най-големия си завод в Европа

автор:Дума

visibility 0

Забраняват ГМО в детските храни

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 99

18,5% от фирмите са съкратили хора през април

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 99

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 610

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 255

/ брой: 99

Българите от Болград и ленивата държава

автор:Мирослав Попов

visibility 244

/ брой: 99

Датата

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ