17 Февруари 2019неделя09:31 ч.

Дитер Кослик се сбогува с Берлинале

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 272

Откриващата церемония на 69-ия международен филмов фестивал в Берлин се превърна в емоционално сбогуване с Дитер Кослик - дългогодишен творчески директор на културното събитие. Кослик сдава поста след 18 успешни фестивала. Той и председателката на журито Жулиет Бинош официално откриха Берлинале в Потсдамер плац.

Тазгодишното издание се характеризира с липса на големи звезди, но силна програма, която е постигнала баланс в половете и политическата ангажираност. Фестивалът бе открит с филма "Добротата на непознатите" на датската режисьорка Лоне Шерфиг. Сред останалите очаквани с огромен интерес филми са "Маринела" на бразилеца Вагнер Моура за писателя Карлос Маринела, измъчван и убит от слугите на военната диктатура в Бразилия, "Мистър Джоунс" на полякинята Агниешка Холанд - за уелски журналист, чиито репортажи от Съветския съюз разкриват ужаса на Гладомора в Украйна. Германският режисьор с турски корени Фатих Акин ще представи "Златната ръкавица" по истинска история за сериен убиец, който преследвал жени в Хамбург през 70-те години на миналия век.

Около 400 филма ще бъдат показани на Берлинале, като 17 от тях ще се борят за големите награди "Златна мечка" и "Сребърна мечка". Отличията ще бъдат връчени на 16 февруари.

 

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32