17 Февруари 2019неделя09:31 ч.

Димитър Маринов

Димитър Маринов представя "Зелената книга" на СФФ

Българската звезда в Холивуд ще присъства и на премиерата на филма "Снимка с Юки" на Лъчезар Аврамов, в който изпълнява една от основните роли

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 270

В очакване на апотеоза в сезона на наградите и с особено удоволствие екипът на "София филм фест" ще посрещне на родна земя Димитър Маринов - българския актьор, който получи признание от продуцента Стивън Спилбърг, режисьора Питър Фарели и безусловната звезда в "Зелената книга" - актьора Виго Мортенсен. Филмът е едно от най-забележителните постижения на 2018 г. - след премиерата и наградата на публиката в Торонто има в актива си над 40 награди и повече от 80 номинации, включително и в пет оскарови категории, информира Светлана Дамянова от "Арт фест".

"Зелената книга" е "вдъхновен от истинско приятелство" и връща зрителите в началото на 60-те години, когато трио музиканти и доста отракан, цапнат в устата шофьор-бодигард обикалят "дълбокия Юг" на Съединените щати в опит да променят трупаните с векове предразсъдъци към хората с цвят на кожата, различен от белия. Начело на триото е виртуозният пианист Дон Шърли, а "Зелената книга" е специален сборник с хотели и места за хранене и забавление, безопасни за афроамериканци. По време на турнето пред очите на зрителите се ражда сърдечна дружба между Дон (удивително превъплъщение на Махершала Али) и шофьора му Тони (прекрасен Виго Мортенсен), която продължава в реалния живот за прототипите на главните герои до 2013 г., когато Дон и Тони си отиват от този свят в рамките на няколко месеца.

Димитър Маринов изпълнява и една от важните роли в игралния дебют на българския режисьор Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки". Той се превъплъщава майсторски в следователя майор Антонов, изключително различен като персонаж от актьора.

"Със сигурност мога да кажа, заявява Димитър Маринов, че българската публика е значително по-критична и образована от американската. Образованието и интелектът на българите са много по-високи от по-голямата част на хората в Съединените щати - това не е тайна. Очаквам от срещите ми с публиката в София да ми се зададат доста въпроси - и професионални, и персонални, които да са провокиращи - очаквам го, готов съм! С огромно нетърпение очаквам да се срещна със зрителите в България!"

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32