27 Май 2019понеделник00:10 ч.

ново:

Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори

Деца на инат

/ брой: 49

автор:Аида Паникян

visibility 583

Педиатрията в Перник е пред закриване. Педиатрията в Смолян бе в същото положение. Такива съобщения имаше и за врачанската. Колко още педиатрични отделения в страната са пред закриване? Колко болници заедно се детските клиники си отидоха в небитието? А колко педиатри станаха общопрактикуващи?

Все още има кой да лекува децата и внуците ни. Но утре, вдругиден ще има ли? Национална педиатрична болница може и да има. Така обеща правителството. Може да е последен писък на модерното медицинско оборудване. Ще има ли в нея педиатри? А неонатолози, детски сестри? 

В социалните медии се завъртя (макар с грозни правописни грешки!) анекдот, че ако нямало 10 ноември 1989 г., нечий ред за "Лада" щял да дойде днес. Но никой не казва, че ако нямаше 10 ноември, щяха да се раждат много повече българчета у нас, щяха да бъдат лекувани по родните си места от детски лекари, вместо да бъдат извозвани до София, Пловдив, Варна...

А децата ни намаляват. През 2018 г. пак са с над 7850 по-малко от 2017 г. Та, за какво са на България педиатри? И без това за лечението на тежко болните деца държавата плаща или оскъдно, или когато е късно, а родителите събират пари чрез "Зов за помощ", за да търсят помощ в чужбина. Фондът за лечение на деца след дни отива в НЗОК, за да... се пестят пари. Кувьози за недоносените купуват от "Българската Коледа", а самите недоносени оцеляват благодарение на ината си, на извънредните грижи на шепата неонатолози и педиатри и на любовта на родителите си. Но след още малко време кой в България ще се грижи за тяхното здраве? 

България е една от страните, получили най-много пари от еврофондовете за реформиране на здравната си система. Жалко! Защото множеството реформи не доведоха до нищо добро. Поне за детското здравеопазване. А ако детето ти е болно и държавата не го брои за човек, как да спечелиш битката за душата му?

Отлагат магистрала "Струма" за 2030 г.

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 98

БНБ очаква рекордно висока инфлация

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 98

МВФ: Търговските войни отнемат 0,3% от растежа

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

ОИСР отложи приемането на България

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 98

Осмина се борят за поста на Мей

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 98

НАТО разработва нова стратегия срещу Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 98

Ирландия подкрепи по-лесните разводи

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 98

Кратки новини

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 98

Магарета летят из облаците

visibility 75

/ брой: 98

Докога ще задаваме само въпроси

автор:Зорница Илиева

visibility 74

/ брой: 98

Български бизнес в Лондон

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ